ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVoor de elektrische Opel Rocks-E heeft u geen a...

Voor de elektrische Opel Rocks-E heeft u geen autorijbewijs nodig

27-08-2021
Voor de elektrische Opel Rocks-E heeft u geen autorijbewijs nodig

De Duitse binnensteden worden dit najaar verrijkt met een nieuwe kleine, milieuvriendelijke stadsauto: de Opel Rocks-E. Deze nieuwe kleine topper van Opel is gebaseerd op de Citroën Ami van hun zustermerk. Het is nog niet bekend wanneer de tweezitter naar Nederland komt. Dat wordt interessant, want volgens de Nederlandse wetgeving hoeft u hiervoor geen autorijbewijs te hebben. Een brommerrijbewijs is genoeg om de Opel Rocks-E straks door de binnensteden te rijden. Elektrisch leasen is sowieso in 2021 leuk want u profiteert van de lage 12% bijtelling. Bekijk onze elektrische autovoorraad voor het actuele aanbod.

Klein maar fijn

De Opel Rocks-E is nog kleiner dan een Smart Fortwo; met 2,41 meter zo’n 9 centimeter om precies te zijn. Hij is ook nog eens 471 kilo licht, waardoor hij zo’n 75 kilometer (WLTP-meting) kan halen uit zijn 5,5 kWh accu. Die is bovendien in een kleine 3,5 uur alweer opgeladen. De 8 pk sterke elektromotor is goed voor 45 km/u en daarom mogen 16-jarigen met een brommerrijbewijs hem straks ook rijden.

Opel Rocks-E

Een echte Opel

Wat meteen opvalt is dat de Opel Rock-E, net als de Citroën Ami, volledig symmetrisch is van onderen. Verder naar boven zijn gelukkig wel wat typische Opel-kenmerken te vinden, zoals een stoerdere voor- en achterzijde, ronde LED-dagrijverlichting en een andere set wielen. De naam Opel Rocks-E is bovendien een knikje naar de eerder uit productie gehaalde Opel Karl en Adam.

Opel Rocks-E

Opel Rocks-E leasen bij ActivLease

Deze herfst kunnen de Duitsers hem al rijden, maar in Nederland is het nog niet bekend wanneer de levering van de Opel Rocks-E start. Uiteraard kunt u wel andere elektrische stadsauto’s leasen bij ActivLease, bekijk onze actuele voorraad meteen online. De vriendelijke ActivLease-medewerkers helpen u bovendien vrijblijvend met een leaseofferte. Elektrisch leasen in 2021 levert u 12% bijtelling op, dus u profiteert extra met een uitstootvrije auto bestellen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVoor de elektrische Opel Rocks-E heeft u geen a...