ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogCitroën presenteert opvallende elektrische stad...

Citroën presenteert opvallende elektrische stadsmobiel

02-03-2020
Citroën presenteert opvallende elektrische stadsmobiel

Mobiliteitsoplossingen voor de zogenaamde 'last mile' zijn hot. Het gaat hierbij vaak om elektrische voortuigen die bedoeld zijn voor drukke stadscentra. Citroën heeft nu een wel heel opvallende verschijning gepresenteerd: de Ami. Een ultra compact stadsvoertuigje van slechts 2,41 meter lang. Wordt de Ami vanaf volgend jaar onze beste vriend voor in de drukke stad?

Klein, kleiner, kleinst

De naam Ami is niet nieuw voor Citroën. In de jaren ’60 en ’70 bestond er ook al een Ami, al was het toen een gezinsauto. De Ami van 2020 is een kleine elektrische tweezitter waarmee Citroën elektrisch rijden bereikbaar wil maken voor het grote publiek. En met klein bedoelen we piepklein: 2,41 meter lang, 1,39 breed en 1,52 meter hoog. Ondanks de beperkte ruimte maakt Citroën wel slim gebruik van de beschikbare binnenruimte. Zo zijn de 2 stoelen iets schuin achter elkaar geplaatst, wat op schouderhoogte ruimte scheelt.

Functioneel design met veel ruimte voor eigen smaak

Om meer ruimte én kosten te besparen beschikt de Ami niet over een achterklep. De zijramen kunnen wel open en ook daar heeft Citroën zich door een klassiek model laten inspireren. Net als bij de iconische 2CV klappen de raampjes naar boven toe open. Een ander leuk design detail is dat de 2 portieren in tegengestelde richting openen. Om uw eigen Ami straks te herkennen gaat Citroën veel opties aanbieden om de auto te personaliseren. Dat belooft een interessante configurator!

Citroën Ami

Een ideaal accupakket voor in de stad

Door middel van een 5,5 kWh accupakket kan de kleine Ami 70 kilometer afleggen. De topsnelheid is 45 kilometer per uur. Voor Nederland wordt het dan een erg interessante leaseauto, want dit betekent dat u er geen rijbewijs B voor nodig heeft. Daarnaast mogen 16 jarigen met een brommerrijbewijs ermee rijden. Opladen kan in slechts 3 uur tijd, gewoon thuis aan het stopcontact. Bij een publieke laadpaal of met een wallbox zal dit aanzienlijk sneller gaan.

Het interieur van de Citroën Ami

Uw smartphone wordt onderdeel van de auto

De Citroën Ami zal zwaar leunen op uw smartphone. Achter het stuur bevindt zich slechts een klein schermpje en de overige informatie zal op uw smartphone scherm worden weergegeven door middel van een app. Met deze app kunt u de auto ook ontgrendelen. Wij bij ActivLease zijn erg benieuwd wat dit soort elektrische autootjes gaan betekenen voor drukke steden. De Citroën Ami wordt medio 2021 in Nederland verwacht. Wilt u nu al elektrisch leasen? ActivLease kan u diverse compacte elektrische leaseauto’s aanbieden. Bekijk ons aanbod van elektrische modellen op onze website.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogCitroën presenteert opvallende elektrische stad...