ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Waarom de BMW i3 de enige échte milieuvriendelijke leaseauto is

22-06-2017

Waarom de BMW i3 de enige échte milieuvriendelijke leaseauto is

Terwijl elk automerk sterk investeert in elektrisch leasen, gaat BMW nog een stap verder. Bij de BMW i3 staat duurzaamheid al tijdens de productie centraal, niet pas bij het rijden en opladen. Voor elk onderdeel zijn ecologische oplossingen gebruikt. Het is daarom de enige échte milieuvriendelijke leaseauto. Bij ActivLease zijn we onder de indruk van dit proces en we vertellen u graag meer over de ontwikkeling van de unieke BMW i3.

Schone en efficiënte productie

Om zijn groene intenties kracht bij te zetten heeft BMW de fabriek in Leipzig een upgrade gegeven. Met vier grote windturbines wordt schone energie opgewekt om de BMW i3 te maken, en wordt de uitstoot die door de fabriek vrijkomt gecompenseerd. Het proces is daarnaast heel efficiënt: BMW zegt bij het maken van de elektrische auto slechts half zoveel energie te verbruiken als bij andere leaseauto’s.

Lichter dan andere elektrische auto’s

Het bouwen van de BMW i3 verloopt ook anders dan bij de brandstofmodellen. De elektrische auto bestaat uit twee verschillende modules: een aluminium onderstel waarin de accu is ondergebracht en een koetswerk van lichtgewicht carbon. BMW gebruikt speciale carbonvezels die lichter zijn dan staal, zonder daarbij aan stabiliteit in te boeten. De i3 weegt daarom slechts 1320 kg. Dat is gemiddeld 200 kg lichter dan vergelijkbare elektrische leaseauto’s zoals de Nissan Leaf (1425 kg), de nieuwe VW e-Golf (1515 kg) en de Opel Ampera-e (1611 kg).

De lichte carbonconstructie houdt het energieverbruik van de BMW i3 laag, en het biedt nog meer voordelen. Door de stijfheid van de vezels heeft de leaseauto een betere wegligging, meer wendbaarheid en een snellere acceleratie. Hij bereikt al na iets meer dan zeven seconden een snelheid van 100 km/u, een paar seconden eerder dan zijn concurrenten.

Interieur van natuurlijk materiaal

De duurzame visie van de i3 komt nog het best tot uiting bij het interieur. Om de binnenkant samen te stellen heeft BMW uitsluitend natuurlijk materiaal gebruikt, zoals kenafvezel en plastic van gerecyclede petflessen. De hoogwaardige stoelbekleding is een combinatie van natuurlijk gelooid leder en een hernieuwbare, ademende scheerwol. Deze wolsoort reguleert warmte zodat de stoelen bij elke temperatuur comfortabel blijven. Zelfs het eucalyptushout voor de sierlijsten heeft een functie. Eucalyptus is snelgroeiend, waterbestendig en geeft het dashboard een chique uitstraling. De BMW i3 bewijst dat duurzaamheid en functionaliteit ook een luxe uitstraling kan hebben.

De beste BMW i3 leasedeals bij ActivLease

De BMW i3 luidt een nieuwe periode van elektromobiliteit in. Ervaar de innovatieve duurzaamheid van deze prachtige elektrische auto door hem te leasen bij ActivLease. Wij zijn uw elektrische lease expert en kunnen de i3 en i3s uit voorraad leveren voor de beste prijzen. Als u in 2018 elektrisch gaat rijden dan profiteert u ook nog van de gunstige 4% bijtelling. Vraag dus snel uw leaseofferte aan of neem contact op met onze vriendelijke medewerkers. Zij helpen u graag bij vragen over elektrisch rijden, de verschillende BMW i3 uitvoeringen en het vinden van een geschikte laadoplossing.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWaarom de BMW i3 de enige échte milieuvriendeli...