ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Weer recordaantal elektrische auto's verkocht, Tesla Model 3 verslaat iedereen

02-01-2020

Weer recordaantal elektrische auto's verkocht, Tesla Model 3 verslaat iedereen

De verkoop van elektrische auto’s heeft in 2019 een absoluut hoogtepunt bereikt. In Nederland zijn er volgens RAI Vereniging meer dan 50.000 elektrische auto’s op kenteken gezet. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018! Fantastisch nieuws, waarbij echt duidelijk wordt dat de elektrische auto steeds meer ingeburgerd is bij Nederlandse automobilisten. Als intermediair ontving ActivLease ook een recordaantal Tesla Model 3 leaseaanvragen en we verwachten dat de stekkerauto het komende jaar opnieuw zeer populair blijft.

Tesla Model 3 het populairst

De populairste auto in 2019 was de Tesla Model 3. Bijna 30.000 stuks werden vorig jaar op kenteken gezet. Met een totaal van ruim 446.000 nieuwe geregistreerde personenauto’s – iets meer dan in 2018 - heeft de Amerikaanse stekkerauto dus een marktaandeel van maar liefst 6,7 procent. Indrukwekkend des te meer omdat hij daarmee traditionele leasetoppers zoals de Volkswagen Polo (in 2018 nog het meest verkocht) en Ford Focus ver achter zich laat. Het is bovendien voor het eerst dat de meest verkochte auto in ons land een elektrische auto is.

De meest geregistreerde merken en modellen in 2019:

Meest geregistreerde merken in 2019

Meest geregistreerde modellen in 2019

Bron: RAI Vereniging

Elektrische auto’s

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een elektrische auto van de zaak. Het marktaandeel van de stekkerauto in de totale verkoop blijft maar stijgen, dit keer naar 13 procent. In de maand december werd een eindsprint ingezet, met als grote reden natuurlijk de lage bijtelling waar zakelijke rijders op de valreep van wilden profiteren. Per 1 januari 2020 is de bijtelling voor elektrische auto’s verhoogd van 4 procent naar 8 procent. Een voorraadauto met kenteken 2019 is tot wel duizenden euro’s goedkoper in de bijtelling.

Marktaandeel elektrische auto blijft stijgen

Volkswagen bovenaan

Ondanks de verschuivingen staat het merk Volkswagen nog fier bovenaan als het gaat om totale autoverkoop. Ruim 10 procent van alle verkochte auto’s in Nederland had een VW logo op de motorkap, in de meeste gevallen een Volkswagen Polo gevolgd door de Volkswagen Golf. Opel volgt als tweede merk, met Tesla als grootste stijger op plek drie.

Een nieuwe elektrische auto leasen kan bij ActivLease

Blijft de Tesla Model 3 in 2020 de bestverkochte (elektrische) auto in Nederland? Dat zal in ieder geval een stuk lastiger worden, want met onder meer de Volkswagen ID.3, Polestar 2 en Ford Mustang Mach-E komen er aantrekkelijke alternatieven aan. Goed nieuws natuurlijk als u de elektrische overstap wil maken, want bij ActivLease kunt u voor ieder nieuw model terecht. Ook hebben wij nog een beperkte voorraad elektrische auto’s die in 2019 op kenteken is gezet. Vraag dus snel een leaseofferte aan als u bijtellingskosten besparen!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWeer recordaantal elektrische auto's verkocht,...