ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogZo haalt u het meeste uit de actieradius van de...

Zo haalt u het meeste uit de actieradius van de Peugeot e-208

31-03-2020

Zo haalt u het meeste uit de actieradius van de Peugeot e-208

De Peugeot e-208 wordt bijna losgelaten want de eerste leveringen staan gepland voor mei. Inmiddels is de Peugeot 208 al uitgeroepen als Auto van het Jaar 2020, dus de verwachtingen van de elektrische variant zijn hoog. De e-208 heeft namelijk al het goede van de gewone 208, maar ook de voordelen van elektrisch rijden. De auto krijgt standaard een zeer toereikende actieradius mee van 340 kilometer. Erg netjes, zeker voor een compacte auto. Daarnaast zijn er meerdere manieren om het bereik optimaal te benutten en te gebruiken. Wij zetten er een aantal op een rijtje!

3 keuzes voor de rijmodus

Het rijgedrag van de e-208 is op 3 verschillende manieren in te stellen: Eco, Normal en Sport. Elke stand heeft ook invloed op het bereik van de accu. Zo biedt Eco vanzelfsprekend een zo groot mogelijke actieradius dankzij specifieke instellingen waarmee de accu wordt ontlast. Normal biedt een goede balans en zorgt voor optimaal comfort voor het alledaagse gebruik. Sport legt uiteraard de nadruk op prestaties. Het maximale vermogen en koppel zijn beschikbaar en dat zorgt voor vlot en sportief rijgedrag. Het logische gevolg hiervan is dat dit ook invloed heeft op de actieradius. Al zal voor veruit de meeste leaserijders het bereik nog steeds groot genoeg zijn om de dagelijkse ritten te rijden.

2 standen voor regeneratief remmen

Bij de Peugeot e-208 is het ook mogelijk om bij het remmen energie terug te winnen voor de accu. De auto remt af wanneer het gaspedaal wordt losgelaten, waarmee er energie wordt opgewekt om terug naar de accu te sturen. Zeker in de stad met veel remmen en accelereren is dit een uitkomst. Het regenereren kan op 2 manieren worden ingesteld. Bij de eerste stand is het remgevoel vergelijkbaar met het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor. Bij de tweede, sterkere stand wordt er steviger maar gecontroleerd afgeremd bij het losladen van het gaspedaal. In deze stand kunt u het meeste actieradius terugwinnen en in de stad grotendeels met slechts 1 pedaal rijden.

1 plek om hem te leasen: bij ActivLease

Zoals gezegd biedt de e-208 een uitstekende actieradius in elke rijmodus. Op de website van Peugeot kunt u bovendien berekenen hoe het bereik uit zal vallen voor uw rijstijl, afstand en de buitentemperatuur. Bij een sportieve rijstijl en hoge snelheid valt het bereik lager uit dan het WLTP bereik van 340 kilometer. Maar met rustig rijgedrag en gemiddeld lagere snelheid kan het bereik ook veel hoger uitvallen! Wilt u deze compacte elektrische auto vol luxe en technische opties snel leasen met slechts 8% bijtelling? Vraag dan een scherpe Peugeot e-208 leaseofferte aan bij onze medewerkers.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZo haalt u het meeste uit de actieradius van de...