ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Zo werkt het snelladen van een elektrische auto

05-03-2021

Zo werkt het snelladen van een elektrische auto

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen groeit snel en zal dat ook de komende jaren blijven doen. Voor veel leaserijders van nu zal het hun eerste elektrische auto zijn. Ondanks dat moderne EV’s vaak honderden kilometers actieradius kunnen halen, kan het weleens voorkomen dat u onderweg moet bijladen. Dan is snelladen de handigste optie, omdat u dan in korte tijd weer veel kilometers bij kan laden. ActivLease laat zien hoe dat in z’n werk gaat.

De maximale laadsnelheid hangt af van de auto

Snelladen gebeurd meestal langs de snelweg bij Fastned. U bent er vast al eens langsgereden, dat gebouw met de grote gele boog. Maar ook Ionity komt steeds vaker voor. Tesla heeft daarnaast nog een eigen netwerk met Superchargers. Bij Fastned stations vind je laders met verschillende laadsnelheden, van 50 kW tot wel 350 kW. De maximale laadsnelheid hangt echter van de auto af. Bij bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 ligt dat op 125 kW en bij de Polestar 2 op 150 kW.  Na het inpluggen van de stekker kunt u de lader activeren met een laadpas. Op het display is vervolgens te zien hoe vol de accu is en hoe lang het laden nog duurt. Bekijk ook in het filmpje hieronder hoe u kunt snelladen.

In een half uurtje weer honderden kilometers rijden

Bij een snellaadstation kunt u vaak in een half uurtje weer honderden kilometers actieradius bijladen. De EV wordt op maximale snelheid opgeladen tot 80%, daarna eventueel langzaam helemaal vol. Dit is om de levensduur van de accu beter te kunnen behouden. Bij de meeste EV’s zal tot 80% snelladen echter weer meer dan genoeg actieradius opleveren om de rit af te kunnen maken.

ActivLease is uw expert in elektrisch rijden

Als u een elektrische auto wilt gaan leasen, dan bent u bij ActivLease aan het goede adres. Wij helpen u snel op weg met al uw vragen over elektrische mobiliteit. U kunt bij ons een vrijblijvende leaseofferte aanvragen voor de Volkswagen ID.4 uit het filmpje, maar ook al voor zijn ‘halfbroer’ Skoda Enyaq. Wij hebben zelfs al productieplekken beschikbaar voor de langverwachte Ford Mustang Mach-E! Onze lease adviseurs helpen u graag bij het vinden van een EV die bij u past.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZo werkt het snelladen van een elektrische auto