ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieVeelgestelde vragenWelke leasevormen zijn er?

Welke auto lease vormen zijn er?

In de basis zijn er twee verschillende leasevormen: financiële lease en operationele lease. Bij financial leasing maakt u gebruik van een financiering om de aanschaf van uw (bedrijfs)auto te verzorgen. Het maandelijkse termijnbedrag bestaat uit afschrijving en rente. De lessee, de gebruiker van de auto, is economisch eigenaar. De auto wordt dus op uw eigen balans gezet en u heeft recht op investeringsaftrek. Ook de kosten van onderhoud, reparatie, verzekering en houderschapsbelasting zijn voor voor uw eigen rekening.

Operational leasing is in feite een soort huur. De leasemaatschappij koopt de auto en is volledig eigenaar. De leasemaatschappij, oftewel de lessor, draagt zorg voor vrijwel alle autokosten. Van afschrijving en rente tot aan reparatie en het vervangen van de banden. Vaak is het mogelijk om zelfs vervangend vervoer bij onderhoud, winterbanden en een brandstofpas in het contract mee te nemen. In dezen wordt de operationele lease onder full service lease verkocht. Bij operationele lease betaalt de ondernemer, de lessee, een vast termijnbedrag gedurende 12, 36 of zelfs 60 maanden.

Een bekende variant van operational leasing is short lease. Hierbij wordt een auto full service geleaset voor een korte periode van bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden. Dit kan interessant zijn voor startende ondernemers die nog niet voldoende financiële draagkracht hebben opgebouwd om een operational lease contract aan te gaan voor meer dan 1 jaar.

Andere veelgestelde vragen

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieVeelgestelde vragenWelke leasevormen zijn er?