ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog2022: Wanneer is de MIA\Vamil-regeling geldig v...

2022: Wanneer is de MIA\Vamil-regeling geldig voor uw elektrische auto?

31-12-2021

2022: Wanneer is de MIA\Vamil-regeling geldig voor uw elektrische auto?

De MIA\Vamil en het belastingvoordeel die het biedt voor elektrische auto’s gaat er per 2022 iets anders uit zien. Dat blijkt uit de nieuwe Milieulijst die de RVO heeft gepubliceerd. Uw elektrische leaseauto komt nog wel in aanmerking voor een lagere bijtelling, u hoeft geen BPM te betalen en kunt gebruikmaken van andere milieusubsidies. Onze vriendelijke medewerkers informeren u er graag verder over! Ondertussen kunnen sommige elektrische auto’s nog wel de MIA\Vamil-regeling aanvragen volgend jaar.

Wat is de MIA\Vamil-regeling?

De MIA\Vamil maakt het voor ondernemers aantrekkelijker om over te stappen naar een elektrische auto en milieuvriendelijke innovaties te doen. Ondernemers kunnen met de regeling hun fiscale winst verlagen. De afkortingen staan voor Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Omdat elektrische auto’s steeds meer de standaard worden in Nederland, heeft de overheid besloten om deze niet meer op de Milieulijst 2022 te zetten en buiten de regeling te houden.

Elektrische bestelauto’s extra voordeel

Vanaf 2022 is de MIA\Vamil nog wel van toepassing op elektrische personenauto’s met geïntegreerde zonnepanelen. Het Nederlandse Lightyear heeft bijvoorbeeld zo’n model in ontwikkeling. Wij brachten eerder dit jaar een exclusief bezoek aan de autobouwer. Ook elektrische bestelauto’s komen in aanmerking voor de milieusubsidie. U kunt elektrische busjes voordelig leasen bij ActivLease, bekijk hier onze complete voorraad.

Elektrische auto MIA\Vamil 2022

Voordelen van elektrisch leasen

Ondanks de aanpassing van de MIA subsidie blijft een elektrische auto van de zaak zeer interessant in 2022. Niet alleen wordt het aanbod steeds groter en diverser, u profiteert daarnaast van een lagere bijtelling. Een elektrische auto leasen in 2022 betekent dat u over de eerste 35.000 euro geen 22% maar slechts 16% bijtelling betaalt. Ook hebben wij nog een aantal voorraadmodellen met kenteken 2021 zodat u nog kan profiteren van de lagere 12% bijtelling!

ActivLease elektrische auto voorraad bekijken

Daarbovenop betaalt u geen BPM en kunt u als elektrische auto-eigenaar nog meer milieuvoordelen aanvragen. Onze vriendelijke medewerkers zijn experts op het gebied van elektrisch leasen en lopen u graag door alle voordelen heen. ActivLease heeft bovendien een grote voorraad elektrische modellen uit alle segmenten, snel leverbaar en voor een aantrekkelijke maandprijs. Vraag een vrijblijvende leaseofferte aan en ontdek de voordelen van elektrisch rijden.

Bron: RVO

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog2022: Wanneer is de MIA\Vamil-regeling geldig v...