ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogANWB: 38 procent Nederlanders vindt elektrisch...

ANWB: 38 procent Nederlanders vindt elektrisch rijden interessant

08-12-2017

ANWB: 38 procent Nederlanders vindt elektrisch rijden interessant

Meer Nederlanders leasen een elektrische auto en daarom start de ANWB een jaarlijks onderzoek naar het fenomeen. De Elektrisch Rijden Monitor 2017 duidt op een groeiende interesse in elektrische rijden. De bond onderzocht waarom mensen meer willen weten over elektrische auto’s en waarom ze er misschien zelf één willen leasen. Ook stelden ze een lijst samen van de obstakels die automobilisten nog zien voor de elektrische omslag. ActivLease krijgt telkens meer aanvragen voor elektrische auto leaseoffertes en de Nederlandse overheid blijft elektrisch leasen ondersteunen met de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Nederlandse regering wil elektrische omslag

De ANWB wil met de monitor zijn leden informeren over hoe elektrisch rijden in Nederland ervoor staat. De voortgang is gestaag en de politiek blijft elektrisch rijden absoluut steunen in de komende 10 jaar. Kabinet Rutte III wil vanaf 2030 de verkoop van nieuwe auto’s op fossiele brandstof verbieden. Dit is in lijn met de rest van Europa, waar de uitstootdoelstellingen net zo scherp worden aangehaald.

Redenen waarom Nederlanders interesse hebben in de elektrische auto

Maar wat vindt de Nederlander van elektrisch rijden? De 38 procent die interesse heeft in elektrisch rijden, moest ook antwoorden waarom hij of zij het zo interessant vindt. Daar kwamen een aantal redenen uit die de ANWB met het onderzoek gepubliceerd heeft. Nederlanders vinden elektrisch rijden beter voor het milieu maar ook gewoon nieuwe technologie interessant. Geld is een even belangrijke reden want de elektrische auto is voordeliger in het gebruik en je hoeft nooit meer te tanken. Nederlanders willen daarbij voorbereid zijn op de toekomst die, zoals de politiek vertelt, louter elektrisch zal zijn. Gelukkig voor de sceptici neemt het rijgemak met elektrisch rijden ook toe. De elektrische auto trekt snel op en schakelen hoeft niet meer. De enthousiaste Nederlanders noemden de verbeterde rijeigenschappen als laatste reden waarom ze interesse hebben in de elektrische auto.

Elektrische auto laden

21 procent ondervraagden heeft geen interesse

De sceptici werden ook ondervraagd over hun redenen waarom ze gereserveerd zijn over de elektrische omslag. 21 procent van de ondervraagden heeft geen interesse in elektrisch rijden (41 procent is neutraal en kan nog overtuigd worden!). Eén reden daarvoor is dat elektrische auto’s een hogere leaseprijs hebben dan brandstofauto’s. Naast het prijskaartje weet een deel van de Nederlanders ook niet of de elektrische auto praktisch is voor hun situatie. Er zijn nog veel twijfels over de elektrische auto actieradius en of het genoeg is voor bijvoorbeeld een vakantie. Het netwerk openbare laadpunten in Nederland groeit maandelijks maar ook dit is een reservering van de elektrische auto sceptici.

Een elektrische auto leasen bij ActivLease. Met slechts vier procent bijtelling!

De conclusie van de ANWB is dat er nog een weg te gaan is voor de elektrische revolutie in Nederland is voltooid. De politiek en autofabrikanten zijn wel overtuigd en zetten zich voor de komende jaren actief in op milieuvriendelijk elektrisch vervoer. ActivLease applaudisseert de inspanningen en gelooft ook in de elektrische omslag. U vindt thans een grote elektrische leasevoorraad op onze website. Vraag een leaseofferte aan bij onze vriendelijke lease experts en profiteer in 2017 en 2018 van de vriendelijke bijtelling van vier procent. ActivLease helpt u bij iedere stap van de elektrische omslag en kan bijvoorbeeld helpen bij de installatie van een laadpaal op eigen terrein. Doet u met ons mee aan de elektrische omslag? Wij weten dat er een elektrische leaseauto is die bij u past.

Bron: ANWB

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogANWB: 38 procent Nederlanders vindt elektrisch...