ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron haalt maar liefst 417 km actieradiu...

Audi e-tron haalt maar liefst 417 km actieradius zonder laden!

17-12-2018

Audi e-tron haalt maar liefst 417 km actieradius zonder laden!

De Audi e-tron gaat het komende jaar een hoofdrol claimen op de markt voor elektrische auto’s. Het is het eerste volledig emissievrije model van de Duitsers en bovenal een échte Audi. Met een groot elektrisch bereik kan hij zich al goed meten met de concurrentie. We weten nu ook hoeveel range de e-tron officieel kan halen volgens de allernieuwste testmethode voor elektrische auto’s. Interesse in het zakelijk leasen van de Audi e-tron? Vanaf 2019 kunt u bij ons een leaseofferte aanvragen voor alle uitvoeringen en opties.

Audi e-tron actieradius

De Audi e-tron actieradius is officieel vastgesteld op 417 km. Dit is de maximaal haalbare range op basis van de WLTP-testmethode. In de praktijk komt dat neer op ongeveer 380 km voor de elektrische auto. En dat zonder te laden! Het maakt de e-tron een ideale leaseauto voor dagelijks gebruik, maar ook zeer geschikt voor langere ritten of op vakantie naar het buitenland.

Audi e-tron 2019

Energie terugwinnen

Audi heeft een slim recuperatiesysteem bedacht om zoveel mogelijk actieradius uit de accu te persen. De motoren van de e-tron zijn een soort generatoren die energie opwekken tijdens het afremmen. Deze energie wordt vervolgens teruggegeven aan de accu voor een grotere actieradius. Dit is in andere elektrische auto’s ook mogelijk, maar de e-tron doet het beter en efficiënter. Volgens Audi bestaat namelijk een derde van de maximale range uit teruggewonnen energie.

Aerodynamica is belangrijk

Om zoveel mogelijk actieradius te halen is de aerodynamica van een elektrische auto erg belangrijk. Want hoe minder luchtweerstand, hoe meer energie kan worden teruggewonnen tijdens het rijden. Audi heeft hier extra aandacht aan besteed bij het ontwerpen van de e-tron, met de toevoeging van virtuele buitenspiegels als meest opvallende voorbeeld. Het resultaat mag er zijn: 35 km extra range per laadsessie.

Audi e-tron bestellen? Reserveer bij ActivLease

Begin 2019 opent Audi de orderboeken en vanaf dat moment kunt u een offerte aanvragen voor de Audi e-tron lease. Wilt u de elektrische auto zo snel mogelijk bestellen en als één van de eerste achter het stuur zitten? Dan kunt u alvast de Audi e-tron reserveren voor een full operational of financial lease bij ActivLease. Als elektrisch lease expert helpen we u graag bij het maken van de elektrische overstap!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron haalt maar liefst 417 km actieradiu...