ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Bandenfabrikant Continental wil accufabriek voo...

Bandenfabrikant Continental wil accufabriek voor elektrische auto's beginnen

17-11-2017

Bandenfabrikant Continental wil accufabriek voor elektrische auto's beginnen

De Duitse fabrikant van onder meer autobanden Continental gaat binnenkort waarschijnlijk het aanbod uitbreiden. Topman Elmar Degenhart heeft het plan ontvouwen om een accufabriek voor elektrische auto’s te bouwen. De elektrische omslag in de auto-industrie gaat steeds sneller en daar willen de Duitsers op inspelen. Ook richten Duitse automerken zoals BMW en Mercedes zich meer op een elektrisch leaseaanbod. U vindt een grote voorraad elektrische modellen bij ActivLease. In 2017 te leasen met de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Meer batterijen voor elektrische auto’s

De Continental fabrikant wil een productiefaciliteit bouwen die jaarlijks een half miljoen batterijen voor elektrische auto’s moet afleveren. Om een fabriek van een dergelijk formaat voltooid te krijgen, is een investeringssom van circa drie miljard euro nodig. Als het plan wordt uitgevoerd is de kans daarom groot dat Continental met een of meerdere partners de accu’s gaat produceren.

Continental

Oost-Europa populair voor bouw accu- en autofabrieken

Of de fabriek in Duitsland komt te staan is ook nog niet zeker. Degenhart stelt in zijn interview dat de stroomprijzen bij onze oosterburen te hoog liggen. Aantrekkelijker is het om de fabriek in Polen of Hongarije te zetten, wat concurrenten LG en Samsung ook gedaan hebben. De energieprijzen kunnen daar tot het uiterste verschillen. Ook autofabrikant Tesla kijkt naar Oost-Europese landen voor zijn volgende fabriek.

Kies ActivLease voor uw elektrische auto met vier procent bijtelling

ActivLease is uw elektrische leaseintermediair. Onze vriendelijke medewerkers helpen u bij iedere stap van de elektrische omslag. U kan onze grote voorraad elektrische auto’s van alle merken bekijken en meteen een leaseofferte aanvragen. In 2017 een elektrische auto leasen is bijzonder interessant door de vriendelijke bijtelling van vier procent. Wacht niet te lang en kies voor een elektrische auto bij ActivLease. Wij kunnen u ook helpen bij de installatie van een laadstation op eigen terrein voor het laden van uw leaseauto.

Bron: NU.nl

Relevante artikelen

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder

Opel aan de stekker: elektrische Corsa, Vivaro en Grandland X PHEV op komst

12-10-2018 | Opel heeft zijn productoffensief voor de komende jaren, het PACE-plan, nader toege...

Lees verder

Een kijkje in de optielijst van de elektrische Audi e-tron

08-10-2018 | De volledig elektrische Audi e-tron is het nieuwe technologische vlaggenschip van...

Lees verder