ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Binnenkort voordeliger in de stad parkeren met een elektrische auto?

05-08-2020

Binnenkort voordeliger in de stad parkeren met een elektrische auto?

Steden nemen steeds meer maatregelen om het gebruik van elektrisch vervoer te bevorderen. Zo is het misschien binnenkort mogelijk om met een elektrische auto voor een voordeliger tarief te parkeren in de binnenstad. Een nieuw wetsvoorstel moet gemeenten de ruimte geven om te kunnen kiezen voor een ander parkeertarief voor elektrische voertuigen. Het doel is om daarmee de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Bent u al klaar voor de overstap naar een elektrische leaseauto? Bij ActivLease least u elektrische auto’s in alle segmenten!

EV’s dragen bij aan schonere lucht in drukke steden

Als de wet definitief wordt ingevoerd kunnen gemeenten zelf beslissen of ze van deze nieuwe maatregel gebruik gaan maken. Met de steeds drukker wordende grote steden neemt ook de vervuiling toe en dit heeft veel invloed op de luchtkwaliteit. Elektrische auto’s stoten geen CO2, stikstofdioxide en fijnstof uit en kunnen dus bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in drukke stadscentra. Aan de hand van het kenteken moeten EV’s worden herkent. Deze kentekenherkenning is gelinkt aan een systeem van geregistreerde emissieklassen van voertuigen. Er zal hierin alleen onderscheid gemaakt worden in elektrisch en brandstof en niet tussen diesel en benzine.

Omzeil de milieuzone ook al met een PHEV

Veel grote steden werken nu al met milieuzones in het centrum en dit zullen er in de toekomst nog meer worden. Hiermee worden voertuigen met verouderde motoren geweerd uit het stadscentrum. Voor zowel diesel- als benzinemotoren zal dit de komende jaren alleen maar strenger worden. Deze milieuzones kunt u ook zonder volledig elektrische auto al omzeilen. Met een plug-in hybride rijdt u elektrisch als het u uitkomt. Slimme technologie kan hierbij helpen. Zo heeft BMW al een systeem voor PHEV’s om milieuzones te herkennen zodat de auto automatisch overschakelt op elektrisch.

Lease uw nieuwe stekkerauto bij ActivLease

Moet u voor uw zakelijke ritten vaak in de stad zijn? Met een plug-in hybride of volledig elektrische auto hoeft u zich geen zorgen te maken over milieuzones en met een EV kunt u binnenkort wellicht zelfs voordeliger parkeren. ActivLease is expert in elektrisch rijden en kan u helpen de overstap zo goed mogelijk te maken. Neem contact op met een van onze medewerkers voor een persoonlijk leaseaanbod.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBinnenkort voordeliger in de stad parkeren met...