ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogBMW iX3 komt maar liefst 440 km ver op relatief...

BMW iX3 komt maar liefst 440 km ver op relatief kleine accu

20-12-2019

BMW iX3 komt maar liefst 440 km ver op relatief kleine accu

BMW heeft interessante details bekendgemaakt over de aandrijflijn van de BMW iX3. Het eerste nieuwe elektrische model van BMW in meer dan vijf jaar weet bijzonder veel actieradius te persen uit een relatief klein accupakket. Dat is positief nieuws en belooft veel goeds voor de ontwikkeling van elektrische auto batterijen! De BMW iX3 verschijnt in de loop van 2020 en reserveren kan bij ActivLease.

440 km actieradius

De BMW iX3 haalt volgens de WLTP een actieradius van ruim 440 km. Het accupakket heeft een netto beschikbare capaciteit van 74 kWh. Hoe lang het moet duren om dit weer vol te laden is nog niet bekend. BMW laat wel weten dat de elektromotor goed is voor 286 pk en 400 Nm.

Efficiënter

De BMW iX3 zit qua rijbereik mooi tussen concurrenten zoals de Audi e-tron (436 km) en Jaguar I-Pace (470 km). En dat terwijl de BMW een kleiner accupakket in de bodem heeft liggen. Dankzij nieuwe technologie gaat de auto echter een stuk efficiënter om met de energie van de batterij. Een verbruik van 20 kWh per 100 km moet naar eigen zeggen mogelijk zijn. Laten we hopen dat dit een trend wordt die zich bij meer elektrische auto’s voordoet!

BMW iNEXT, BMW iX3 en BMW i4 staan gepland voor 2020/2021

BMW X3 PHEV

De elektrische BMW X3 verschijnt in de loop van volgend jaar. Om de overgang naar een volledig elektrische auto voor zakelijke rijders wat makkelijker te maken komt BMW eerst nog met een plug-in hybride versie van de SUV. De iX3 is overigens niet de enige EV die op de kalender staat. In 2021 volgt de BMW iNEXT, een premium elektrische SUV, en de BMW i4, een elektrische sedan die het Tesla moeilijk moet gaan maken.

Rij de BMW X3 voordelig en volledig elektrisch via ActivLease

BMW heeft nog geen concrete leverdatum staan voor de iX3 maar we verwachten hem vanaf de tweede helft 2020 in de Nederlandse showrooms. Natuurlijk kunt u bij ActivLease al een reservering plaatsen voor de BMW iX3. U ontvangt dan meteen een bericht zodra BMW de orderboeken opent. Als leaseintermediair kunnen wij u alle BMW modellen leveren in combinatie met een operational of financial lease, waaronder ook de nieuwe BMW X3 plug-in hybride.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBMW iX3 komt maar liefst 440 km ver op relatief...