ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogBMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrij...

BMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrijdende auto's?

07-11-2018
BMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrijdende auto's?

Hoe brengen we straks onze tijd door in een auto als deze helemaal zelf kan rijden en sturen? Met deze gedachte is de BMW Vision iNEXT ontworpen, een elektrische SUV die in 2021 moet uitkomen. Dit conceptmodel kan alle taken van de bestuurder overnemen en zorgt tegelijkertijd dat elke autorit net zo veilig en comfortabel aanvoelt als thuis. Een goed punt om over na te denken, omdat we dankzij zelfrijdende technologie steeds meer tijd overhouden om te ontspannen of te werken.

Leefruimte op vier wielen

De BMW Vision iNEXT zet de bestuurder centraal. Zelf rijden kan nog steeds, maar wanneer de auto de besturing overneemt verandert deze in een comfortabele leefruimte op vier wielen. BMW gebruikt een mix van elegante kleuren en hoogwaardige materialen zoals edelhout en jacquardstof. Hierdoor voelt en oogt het interieur als een luxe woonkamer met meubilair. Deze sfeer wordt versterkt door het enorme panoramadak, de houten vloer en dashboard, en de middenconsole die op een zwevende koffietafel lijkt.

BMW Vision iNEXT

Oppervlak als interactief scherm

Minstens zo indrukwekkend is de futuristische technologie die de auto gebruikt. Als het aan BMW ligt zijn traditionele displays binnenkort verleden tijd. Shy Tech maakt het namelijk mogelijk om functies te bedienen via de stoffen en houten oppervlakken in plaats van een scherm. Passagiers kunnen bijvoorbeeld handgebaren maken in de stof om de muziek te bedienen. De LED-lampjes onder het materiaal lichten dan op om visuele feedback te geven. Ook kan de technologie gebruikt worden om informatie te projecteren en elk oppervlak te veranderen in een interactief scherm.

Hoe de technologie werkt ziet u hieronder in het filmpje van BMW.

Elektrische en zelfrijdende BMW bij ActivLease

De innovatieve BMW Vision iNEXT is een interessant concept en misschien wel de basis voor het autorijden van de toekomst. BMW toont aan dat het design en de beleving van de bestuurder net zo belangrijk is als de technologie om elektrische auto’s volledig zelf te laten rijden. ActivLease is voorstander van duurzame mobiliteit en vertelt u alles over de toekomstplannen van BMW. Wilt u meteen een elektrische auto leasen van BMW? De BMW i3 met vier procent bijtelling is verbeterd en voordeliger dan ooit!

Bron: BMW Group

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrij...