ActivLease
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogBMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrij...

BMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrijdende auto's?

07-11-2018

BMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrijdende auto's?

Hoe brengen we straks onze tijd door in een auto als deze helemaal zelf kan rijden en sturen? Met deze gedachte is de BMW Vision iNEXT ontworpen, een elektrische SUV die in 2021 moet uitkomen. Dit conceptmodel kan alle taken van de bestuurder overnemen en zorgt tegelijkertijd dat elke autorit net zo veilig en comfortabel aanvoelt als thuis. Een goed punt om over na te denken, omdat we dankzij zelfrijdende technologie steeds meer tijd overhouden om te ontspannen of te werken.

Leefruimte op vier wielen

De BMW Vision iNEXT zet de bestuurder centraal. Zelf rijden kan nog steeds, maar wanneer de auto de besturing overneemt verandert deze in een comfortabele leefruimte op vier wielen. BMW gebruikt een mix van elegante kleuren en hoogwaardige materialen zoals edelhout en jacquardstof. Hierdoor voelt en oogt het interieur als een luxe woonkamer met meubilair. Deze sfeer wordt versterkt door het enorme panoramadak, de houten vloer en dashboard, en de middenconsole die op een zwevende koffietafel lijkt.

BMW Vision iNEXT

Oppervlak als interactief scherm

Minstens zo indrukwekkend is de futuristische technologie die de auto gebruikt. Als het aan BMW ligt zijn traditionele displays binnenkort verleden tijd. Shy Tech maakt het namelijk mogelijk om functies te bedienen via de stoffen en houten oppervlakken in plaats van een scherm. Passagiers kunnen bijvoorbeeld handgebaren maken in de stof om de muziek te bedienen. De LED-lampjes onder het materiaal lichten dan op om visuele feedback te geven. Ook kan de technologie gebruikt worden om informatie te projecteren en elk oppervlak te veranderen in een interactief scherm.

Hoe de technologie werkt ziet u hieronder in het filmpje van BMW.

Elektrische en zelfrijdende BMW bij ActivLease

De innovatieve BMW Vision iNEXT is een interessant concept en misschien wel de basis voor het autorijden van de toekomst. BMW toont aan dat het design en de beleving van de bestuurder net zo belangrijk is als de technologie om elektrische auto’s volledig zelf te laten rijden. ActivLease is voorstander van duurzame mobiliteit en vertelt u alles over de toekomstplannen van BMW. Wilt u meteen een elektrische auto leasen van BMW? De BMW i3 met vier procent bijtelling is verbeterd en voordeliger dan ooit!

Bron: BMW Group

Relevante artikelen

Eerste beelden elektrische BMW i4 en iNext, actieradius ruim 600 km

26-03-2019 | BMW gooit nieuwe info en beelden de wereld in van zijn volgende generatie elektris...

Lees verder

BMW 330e krijgt meer vermogen en verbeterde elektrische actieradius

14-11-2018 | De nieuwe BMW 3-serie sedan was ongetwijfeld één van de hoogtepunten tijdens de Au...

Lees verder

Dit is de reusachtige BMW X7, begin 2019 leasen bij ActivLease!

18-10-2018 | Kan een SUV voor u niet groot genoeg zijn? Dan hebben we goed nieuws, want BMW hee...

Lees verder

Nieuwe BMW 3 Serie maart 2019 leverbaar. Lease hem bij ActivLease!

05-10-2018 | Na 7 jaar wachten is het dan eindelijk een feit: BMW komt met een nieuwe 3 Serie e...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.