ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe i-Tril concept is Toyota's elektrische stads...

De i-Tril concept is Toyota's elektrische stadsauto van de toekomst

15-03-2017

De i-Tril concept is Toyota's elektrische stadsauto van de toekomst

Vier jaren zijn voorbij sinds Toyota haar i-Road aan de wereld toonde en nu is de opvolger gepresenteerd. De Toyota i-Tril is een concept waaruit de Japanners de elektrische stadsauto van de toekomst wil bouwen. De i-Tril heeft eigenschappen van de i-Road overgenomen (zelfrijdend, Active Lean technology) maar ook andere elektrische modellen zoals de Toyota IQ en de Aygo. Het meest verbijsterende detail, de auto heeft geen gaspedaal of rempedaal. De bestuurder rijdt volledig met het stuur als ware het een computergame is. ActivLease zou er wel een rondje in willen rijden maar Toyota houdt het voor nu bij een concept auto.

Toyota i-Tril ontwerpen

Voor de Toyota i-Tril ging de Europese tak van het concern, samen met zijn inhouse ED2 design studio, naar de ontwerptafel om het voertuig vanaf de grond opnieuw te schetsen. Daarbij lieten de ontwerpers zich absoluut niet inspireren door huidige trends in de automotive industrie. De Toyota i-Tril kreeg mede daardoor een futuristisch en ook minimalistisch uiterlijk. De kleine zelfrijdende elektrische auto is ook licht. De Toyota i-Tril weegt in zijn totaliteit iets meer dan 600 kilogram en meet 3000 mm in lengte en 1510 mm in hoogte. En toch heeft Toyota de i-Tril de optie gegeven om een tweepersoons zitbank achter mee te vervoeren. Zo is de concept auto een opmerkelijk praktische auto geworden.

Nieuwe besturing

De voorwielen van de Toyota i-Tril gaan, net als bij voorganger i-Road – “meeleunen” in de bocht. De concept auto kan hiermee uiterst scherpe bochten nemen, wat geheid van pas komt in een stad. De i-Tril is een zelfrijdend voertuig en daarom heeft Toyota het gas- en rempedaal verwijderd. Een opmerkelijke beslissing maar de bestuurder kan alsnog de controle over het voertuig nemen. Als ware het een gaming controller is, bestuurt de chauffeur het voertuig met zijn linker en rechterduim.

De elektromotor van de Toyota i-Tril staat volgens de Japanners garant voor een actieradius van maximaal 300 kilometer. Toyota nam toegankelijkheid als een van de belangrijkste pijlers bij het ontwerpen van de i-Tril. Instappen in de i-Tril gaat dan ook heel makkelijk mede dankzij de vleugeldeuren.

Toyota i-Tril concept

ActivLease is uw elektrische leaseprofessional

Het betreft een conceptauto dus we hoeven de Toyota i-Tril niet spoedig op de Nederlandse wegen te zien. Wel gaat Toyota de technologie toepassen in productiemodellen de komende jaren. Nu al kan u een elektrische auto met of zonder zelfrijdende functies leasen bij ActivLease. Een totaal elektrisch aangedreven auto leasen is ook heel voordelig door de uiterst vriendelijke 4% bijtelling in Nederland. ActivLease is uw elektrische leaseprofessional en kan ook hulp en advies bieden bij het installeren van thuislaadoplossingen. Bekijk onze producten en neem contact op met onze leaseprofessionals voor een leaseofferte en gratis advies.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe i-Tril concept is Toyota's elektrische stads...