ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe Mercedes-Benz EQA is onthuld en krijgt een i...

De Mercedes-Benz EQA is onthuld en krijgt een instapprijs van €49.995

20-01-2021
De Mercedes-Benz EQA is onthuld en krijgt een instapprijs van €49.995

In het rijtje van merken met een compacte elektrische SUV kunnen we vanaf nu ook Mercedes-Benz toevoegen. Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de wereldpremière van de Mercedes-Benz EQA. De officiële onthulling van de nieuwe elektrische Mercedes vond online plaats. ActivLease was digitaal aanwezig, want ook wij keken reikhalzend uit naar deze nieuwe EV. Met een vanafprijs van €49.995 en een zeer bruikbare actieradius van 426 kilometer kan dit een populaire elektrische leaseauto worden. Vanaf het voorjaar moet hij bij de dealers staan.

Gebaseerd op de GLA, maar met een heel eigen gezicht

De EQA is compacter van formaat dan de EQC, die alweer een tijdje te leasen is. Het is in veel opzichten een elektrische variant van de bestaande GLA. We zien echter wel grote veranderingen in de bumperpartijen aan de voor- en achterkant. De grille is zoals bij veel EV’s dicht. Aan beide kanten van die grille bevinden zich scherp gevormde koplampen met blauwe design elementen erin verwerkt, de kleur van Mercedes EQ modellen. Tussen de koplampen bevindt zich een doorlopende LED strip. Ook de bumper is aangepast, volgens Mercedes om de luchtstromen beter langs de wielen te laten gaan en zo de weerstand te verminderen. De achterkant van de auto is ook voorzien van een verlichtingsbalk over de hele breedte van de auto.

Eerst de EQA 250, maar meerdere versies op komst

Er zullen verschillende varianten komen van de EQA, maar Mercedes trapt af met de EQA 250. Deze uitvoering krijgt 190 pk vermogen en een 66 kWh accupakket, goed voor een elektrische actieradius van 426 kilometer. Hier blijft het niet bij, want Mercedes noemde ook een versie met 2 motoren en dus vierwielaandrijving, die een vermogen van 265 pk moet krijgen. Daarnaast komt er nog een "speciale extra zuinige versie", die zelfs meer dan 500 kilometer ver kan rijden op een acculading. Snelladen is mogelijk met een snelheid van 100 kW. Dit lijkt iets minder snel dan de concurrentie, maar volgens Mercedes kan het piekvermogen wel langer worden volgehouden dankzij een beter koelingssysteem.

Vanaf dit voorjaar te leasen bij ActivLease

U kunt straks instappen vanaf €49.995, en die uitvoering is dan al royaal aangekleed met LED koplampen, een warmtepomp, een achteruitrijcamera en een elektrische achterklep. Binnen vinden we standaard het MBUX infotainmentsysteem met meerdere schermen en veel gebruik van sfeerverlichting, die in te stellen is in 64 kleuren. De EQA staat op 18 inch velgen, maar optioneel kunt u nog kiezen voor opvallende 20 inch exemplaren. Vanaf dit voorjaar moet de auto worden geleverd. Wilt u zo snel mogelijk de Mercedes-Benz EQA leasen? Reserveer hem dan alvast bij ActivLease. Voor de grotere EQC kunt u hier direct een vrijblijvende leaseofferte aanvragen. 

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Mercedes-Benz EQA is onthuld en krijgt een i...