ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe generatie Smart - op pad met de elekt...

De nieuwe generatie Smart - op pad met de elektrische Smart #1

31-01-2023
De nieuwe generatie Smart - op pad met de elektrische Smart #1

Smart gaat in 2023 voor een maatje groter. Nee, zelfs het merk van de kleine stadsautootjes ontkomt niet aan een SUV. De #1 (spreek uit als hashtag one) is een volwaardige elektrische gezinsauto van 4,27 meter lang en ruim 1,80 meter breed. Naast een hoop binnenruimte biedt de Smart #1 aardig wat rijbereik. ActivLease kreeg de sleutels overhandigd en ging met de auto op pad. Wat voor indruk maakt de nieuwe generatie Smart?

Voldoet aan de wensen

De Smart #1 is niet de eerste elektrische auto van het merk, maar wel de eerste die helemaal voldoet aan de wensen van vandaag. In tegenstelling tot bij de Smart EQ is er de mogelijkheid voor 150 kW snelladen en de versie die wij meekrijgen is de #1 Pro+ met 420 kilometer actieradius. Ruim voldoende voor de afstanden die leaserijders gemiddeld afleggen.

Startknop

Het eerste wat we ons afvragen bij het instappen is: ‘waar is de startknop?’ Die is er namelijk niet! De Smart #1 houdt het lekker simpel. Wegrijden is een kwestie van instappen, de rijstand selecteren en het pedaal indrukken. Zoals de meeste elektrische auto’s komt de Smart lekker snel van zijn plek. Het pedaal reageert direct en dat nodigt uit om wat sportiever te rijden. Het totale vermogen is 272 pk en dat is nog maar de basisversie. De 428 pk sterke Smart #1 Brabus is zo snel dat zelfs BMW’s en Volvo’s het nakijken hebben.

Smart #1

smart-hashtag-one-activlease smart-hashtag-one-activlease smart-hashtag-one-activlease smart-hashtag-one-activlease smart-hashtag-one-activlease

Tot 440 km actieradius

Wie het liever iets rustiger aan doet in ruil voor meer rijbereik kan de ecostand selecteren via het grote scherm. Al lijkt het onwaarschijnlijk dat we met de Smart snel om actieradius verlegen zitten. De basisversie komt zoals gezegd 420 kilometer ver op een volle batterij, andere versies halen zelfs 440 kilometer. Onderweg opladen duurt minder dan een half uur.

Rijk uitgerust

Smart maakt zich steeds meer los van Mercedes-Benz maar sommige dingen doen nog sterk denken aan het merk met de ster. De fraaie afwerking van het interieur en de indeling van het dashboard bijvoorbeeld. Bovendien is de auto veel rijker uitgerust dan we van een auto in dit segment zouden verwachtten. Het is een zonnige dag en dat is dankzij het grote panoramadak goed te merken. Tussen de voorste stoelen heeft de Smart een koelvak verborgen en dat is voor de zomerdagen alvast een ideale opbergplek voor een koel drankje.

Eigen karakter

Ondanks de link met Mercedes heeft de Smart #1 een heel eigen karakter. De two-tone lak valt goed op en er zijn allerlei grappige details te bekennen van dichtbij, zoals de merknaam op de uitklapbare deurhendels en de gekleurde handgrepen aan de laadkabel. Waar de Smart #1 nog meer weet te verrassen is in de hoeveelheid ruimte. Er is veel bewegingsvrijheid voorin en ook achterin is het prettig zitten. Zelfs personen van 1.90m of langer houden hier hoofdruimte over.

Smart #1

2 1 DSC_0419 DSC_0426 DSC_0431

360-graden camera

De Smart #1 doet zijn naam eer aan met allerlei veiligheids- en assistentiesystemen aan boord. De auto heeft meteen door wanneer we willen parkeren en tovert op het grote scherm allerlei camerabeelden tevoorschijn. Die laten zien wat er zich achter de auto bevindt, maar bieden ook een 360-graden overzicht van de directe omgeving.

De Smart #1 is leverbaar vanaf 41.395 euro en direct te bestellen bij ActivLease.

Smart #1 zakelijk leasen? Dat kan snel en eenvoudig bij ActivLease

Meer weten over de Smart #1? Of behoefte aan een leaseaanbieding op maat? ActivLease helpt u graag verder. We kunnen alle uitvoeringen leveren in combinatie met een operational lease. Een offerte aanvragen kan snel en eenvoudig online. Bovendien zijn we expert op het gebied van elektrische auto's en kunnen u helpen bij alles omtrent elektrisch leasen.

Lease acties voor de Smart #1 bij ActivLease

49kWh Pro 200kW - BASISVERSIE
Smart #1
Onderweg naar NL
49kWh Pro 200kW - BASISVERSIE
Netto bijtelling:
€ 191,-
Actieradius:
310 km
Leaseprijs:
€ 529,- € 479,-
66kWh Pro+ RIJKE STANDAARDUITRUSTING
Smart #1
Onderweg naar NL
66kWh Pro+ RIJKE STANDAARDUITRUSTING
Netto bijtelling:
€ 225,-
Actieradius:
420 km
Leaseprijs:
€ 569,-
66kWh Premium - INCL WARMTEPOMP
Smart #1
Onderweg naar NL
66kWh Premium - INCL WARMTEPOMP
Netto bijtelling:
€ 242,-
Actieradius:
440 km
Leaseprijs:
€ 595,-
66kWh Brabus AWD
Smart #1
Onderweg naar NL
66kWh Brabus AWD
Netto bijtelling:
€ 269,-
Actieradius:
400 km
Leaseprijs:
€ 639,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe generatie Smart - op pad met de elekt...