ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Dít is de Audi RS e-tron GT, de eerste elektrische RS met 646 pk!

05-11-2020

Dít is de Audi RS e-tron GT, de eerste elektrische RS met 646 pk!

Volledig elektrische Audi’s kennen we natuurlijk als de e-tron en de e-tron Sportback. Dat zijn allebei SUV’s, maar voor 2021 staat de productieversie van de e-tron GT gepland, een volledig elektrische Gran Turismo. Hoewel we daar dus nog even op moeten wachten, laat Audi alvast zien wat we mogen verwachten van de meest sportieve uitvoering van de e-tron GT die u straks kunt leasen: de RS e-tron GT. Dit topmodel beloofd een uiterst sportieve EV te worden en is het eerste elektrische én krachtigste RS model ooit!

De RS e-tron GT heeft indrukwekkende cijfers

Audi laat met de RS e-tron GT zien dat extra sportieve uitvoeringen ook bij elektrische modellen zeker de moeite waard zijn. De RS versie van de e-tron GT gebruikt het platform van de Porsche Taycan en is uitgerust met één elektromotor per wielas. Deze motoren brengen samen maar liefst 598 pk naar alle vier de wielen. In ‘overboost-modus’ gaat dit vermogen zelfs naar een duizelingwekkende 646 pk! Dat is nog niet zoveel als de Porsche Taycan Turbo S, maar komt wel in de buurt van de Taycan Turbo. In 3,5 seconden accelereert de RS e-tron GT vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur. En dankzij een slim koelsysteem voor de accu kan die sprint volgens Audi meerdere keren achter elkaar worden gedaan.

Een passende wegligging voor elke situatie

De Audi RS e-tron GT zal in staat zijn om zowel een comfortabele als een sportieve rit mogelijk te maken. Hiervoor is de auto uitgerust met actieve luchtvering. Deze is in verschillende standen af te stellen, voor elke situatie. Daarnaast is de e-tron GT voorzien van vierwielbesturing. Dit zorgt voor extra directe reacties op lagere snelheden, omdat de achterwielen tegengesteld meedraaien aan de voorwielen. Bij hogere snelheden draaien de achterwielen juist in dezelfde richting als de voorwielen, wat weer zorgt voor extra stabiliteit.

Lease dit jaar nog een e-tron met 8% bijtelling bij ActivLease

Het accupakket in de bodem heeft een capaciteit van 93,4 kWh. De actieradius van de gewone e-tron GT ligt volgens Audi rond de 400 kilometer, maar het is nog onbekend of dit voor de RS variant ook geldt. Het uiterlijk van de definitieve e-tron GT moet dit jaar nog door Audi worden onthuld. Audi heeft daarmee een druk najaar, want ook de elektrische Q4 e-tron krijgen we te zien. Wilt u dit jaar nog een elektrische Audi leasen? Vraag dan een leaseofferte aan voor de e-tron of de e-tron Sportback. U profiteert alleen dit jaar nog van 8% bijtelling!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDít is de Audi RS e-tron GT, de eerste elektris...