ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Dit is het Porsche Taycan dashboard - 5 dingen die ons opvallen

21-08-2019

Dit is het Porsche Taycan dashboard - 5 dingen die ons opvallen

In aanloop naar de onthulling op de IAA Frankfurt begint de Porsche Taycan zijn ware gezicht te tonen. De veelbelovende elektrische sportauto is al meerdere keren in camouflageprint gespot en nu geeft Porsche een officieel beeld vrij van het dashboard. Dat bestaat uit meerdere digitale schermen en heeft een indeling die erg lijkt op dat van de nieuwe 911. Maar welke zaken vallen ons nog meer op?

  1. Apple Music

Een primeur voor de Porsche Taycan, want het is de eerste auto die lanceert met de streamingdienst Apple Music. Hiermee kunt u wel 50 miljoen nummers reclamevrij beluisteren. Het selecteren van radiostations en playlists gaat via het centrale touchscreen van de auto, maar stembediening is ook mogelijk. De Taycan komt daarnaast met ondersteuning voor Apple CarPlay, drie jaar lang gratis internet én een halfjaarabonnement op Apple Music.

  1. Multifunctioneel stuurwiel

De Porsche Taycan komt met een verrassend traditioneel stuurwiel dat veel lijkt op de nieuwe range Porsche modellen. In het midden zien we het bekende Porsche-logo en de claxon. Aan de rechterkant zit een knop om inkomende oproepen te beantwoorden en een scrollwiel om selecties te maken. Vlak boven en achter het stuur is nog net een balk te zien met waarschuwingslampjes.

Porsche Taycan dashboard

Porsche Taycan dashboard Porsche Taycan dashboard Porsche Taycan dashboard Porsche Taycan dashboard
  1. Digitaal instrumentarium

Het digitale instrumentarium achter het stuur bestaat uit meerdere displays met hoge resolutie. Hierop is de onder meer de actuele snelheid en actieradius van de auto te zien. Op de afbeelding is te zien dat de Taycan in dit geval nog 264 kilometer kan rijden. Naar verwachting krijgt de elektrische auto een 90 kWh accu, waarmee meer dan 400 kilometer range mogelijk moet zijn.

  1. Vijf rijstanden

Op het display zijn ook de verschillende rijstanden van de auto te zien. In dit geval is de Sport-stand geselecteerd, waarmee de Taycan ongetwijfeld meer nadruk legt op snelheid en een directe besturing. In totaal zijn er vijf rijstanden, waaronder een voor normaal gebruik, een optimale range en een gebaseerd op eigen voorkeur.

  1. Analoge klok

Centraal op het dashboard heeft Porsche een stijlvol klokje geplaatst waarop de tijd is af te lezen, net zoals bij de nieuwe 911. Niet geheel toevallig geeft het klokje ‘9:11’ aan. Toch nog een traditioneel, analoog onderdeel tussen al dat digitale geweld! De rest van het dashboard is vlak afgewerkt en bevat luchtroosters die er net iets anders uit zien dan andere Porsches.

Lease de Porsche Taycan vanaf 2020 bij ActivLease

In september is het zover: dan wordt de Porsche Taycan officieel onthuld. ActivLease houdt u op de hoogte van het laatste Porsche Taycan nieuws en we verwachten de elektrische sportauto vanaf volgend jaar te kunnen leveren. Als intermediair bieden wij natuurlijk ook andere Porsche modellen aan voor een zakelijke lease. U kunt bij onze vriendelijke medewerkers een vrijblijvende leaseofferte aanvragen, zij gaan vervolgens graag voor u aan de slag met een persoonlijk voorstel!

Bron: Porsche Newsroom

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit is het Porsche Taycan dashboard - 5 dingen...