ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Dit weten we van de elektrische Ioniq 5. Nu al de beste nieuwkomer van 2021?

29-12-2020

Dit weten we van de elektrische Ioniq 5. Nu al de beste nieuwkomer van 2021?

Hyundai lanceert in 2021 een nieuw submerk dat zich volledig richt op het maken van elektrische auto’s. Die moeten qua technologie een flinke stap vooruit zetten, met bijvoorbeeld een grote actieradius en supersnelle laadtijden. Genoeg om naar uit te kijken dus. De specificaties van het eerste model de Ioniq 5 liggen inmiddels op tafel en die zijn inderdaad om erg enthousiast van te worden! Wij geven u alvast de belangrijkste feiten mee van de nieuwe elektrische Hyundai.

Tot 550 km actieradius

Belangrijk om te weten is natuurlijk hoeveel kilometers de Ioniq 5 kan afleggen op een volle accu. Eerder al liet Hyundai weten dat we een actieradius van meer dan 500 kilometer mogen verwachten en dat klopt. De Ioniq 5 verschijnt eerst met een kleinere batterij. Die meet 58 kWh en komt 450 kilometer ver. Maar er staat ook een versie met 73 kWh batterij gepland en die is goed voor wel 550 km WLTP-actieradius.

Snelladen naar 80% in 15 minuten

Het platform van de auto maakt gebruik van een 800 Volt-systeem, net als de Porsche Taycan. Dat houdt in dat de Ioniq 5 superhoge laadsnelheden aankan, tot wel 350 kW bij laadstations van Ionity. Hyundai heeft het over laden van nul naar tachtig procent in slechts 15 minuten. Dat wordt dan héél snel een kop koffie halen straks! De auto heeft natuurlijk ook een 3-fase boordlader en kan daarmee laden tot 11 kW.

Ioniq 5

Een pittige EV

De Ioniq 5 beschikt over vierwielaandrijving met twee elektromotoren. Dat levert een vermogen op van wel 230 kW (313 PK). Om van 0 naar 100 km/u te sprinten heeft de Ioniq 5 slechts 5,2 seconden nodig. Een pittige EV dus!

Dak met zonnepanelen

Zoals zoveel nieuwe elektrische auto’s komt er ook van de Ioniq 5 een speciale introductieversie. Leuk detail is dat deze Ioniq 5 First Edition is voorzien van een dak met zonnepanelen. Dat levert ongetwijfeld een paar kilometers extra rijbereik op. Daarnaast krijgt de auto digitale buitenspiegels, een bijzondere optie die we eerder tegenkwamen op de Audi e-tron.

Vanafprijs Ioniq 5

De vanafprijs van de Ioniq 5 ligt naar verwachting tussen de 40.000 en 45.000 euro. Daarmee komt hij op de prijslijst tussen de Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro te staan. Dat zou geweldig nieuws zijn voor zakelijke rijders, want dan komt de auto voor het grootste deel van de aanschafprijs in aanmerking voor de lage 12 procent bijtelling.

Ioniq 5 bestellen vanaf maart bij ActivLease

De Ioniq 5 ziet begin 2021 het licht en kan vanaf maart besteld worden. Naar verwachting begint Hyundai na de zomer met leveringen in Nederland. De Ioniq 5 zou zomaar de grote verrassing van 2021 kunnen worden en bij ActivLease kunnen we daarom niet wachten tot we u een leaseofferte mogen aanbieden!

Bron: Korean Car Blog

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit weten we van de elektrische Ioniq 5. Nu al...