ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

'Opvolger Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro krijgt meer dan 500 km actieradius'

03-12-2020

'Opvolger Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro krijgt meer dan 500 km actieradius'

Hyundai heeft deze week wat meer bekendgemaakt over de techniek achter hun volgende generatie elektrische auto’s. Deze worden gebouwd op een heel nieuw platform en dat levert interessante details op. Zo zegt het concern dat toekomstige modellen een fors elektrisch rijbereik krijgen en ook razendsnel kunnen opladen. Bij ActivLease zijn we al onder de indruk van de huidige elektrische auto’s van Hyundai, dus dat belooft wat!

Nieuwe technologie

Eerder dit jaar werd al bekend dat de volgende elektrische auto’s van Hyundai en Kia, die in 2021 onthuld worden, van geheel nieuwe technologie gebruik gaan maken. Hyundai heeft zelfs een geheel nieuwe merknaam voor de aankomende modellen in het leven geroepen: IONIQ. Dankzij het zogenaamde E-GMP platform zijn die vanaf het begin als elektrische auto ontworpen, en niet gebaseerd op een bestaand model zoals de KONA Electric en Kia e-Niro.

500 km actieradius

Het nieuwe platform van Hyundai is modulair, waardoor er verschillende soorten en maten voertuigen op gebouwd kunnen worden. Volkswagen doet het op dezelfde manier en bespaart een hoop kosten door de ID.4 en Enyaq iV op dezelfde basis uit de fabriek te laten rollen. Volgens Hyundai maakt hun platform een actieradius mogelijk van meer dan 500 kilometer WLTP. Dat zou weer een mooie stap vooruit zijn, want de huidige modellen halen een elektrisch rijbereik van 450 tot 480 kilometer.

Hyundai komt met meerdere nieuwe EV's, waaronder de IONIQ 5 en een SUV

100 km bijladen in 5 minuten

Hyundai wil niet alleen dat we verder kunnen rijden maar ook minder lang bij het laadstation hoeven staan. Ook op dat gebied is er goed nieuws. Het systeem kan namelijk tot 80% opladen in slechts 18 minuten. In slechts 5 minuten zou er al 100 kilometer actieradius kunnen worden ‘bijgetankt’.

Tesla-achtige performance

Krijgen we straks een Hyundai die net zo snel is als een Tesla? Dat zou zomaar kunnen, want de nieuwe techniek biedt een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden. Dat gaat qua performance richting de allersnelste uitvoering van de Tesla Model 3!

Stap ook in een elektrische Hyundai leaseauto bij ActivLease

De nieuwe elektrische auto’s van Hyundai en Kia krijgen we al in 2021 te zien. In de daaropvolgende jaren volgen nog meer modellen waaronder een SUV en de gave Prophecy Concept. Ondertussen blijft men hard werken aan de huidige modellen, zoals de Hyundai KONA Electric. De populaire elektrische crossover is nog uit voorraad leverbaar bij ActivLease, waarmee u profiteert van de gunstige 8 procent bijtelling!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Opvolger Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro k...