ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Hyundai maakt van IONIQ een apart merk, speciaal voor EV's

12-08-2020

Hyundai maakt van IONIQ een apart merk, speciaal voor EV's

Hyundai gaat IONIQ in de markt zetten als nieuwe merknaam, speciaal voor volledig elektrische modellen. Onder deze naam moeten de komende 3 jaar 3 elektrische modellen worden geïntroduceerd. Dit worden modellen die vanaf het begin als elektrische auto zijn ontworpen. Natuurlijk doet Hyundai ook nu al goede zaken op EV-gebied met populaire leasewagens als de Kona Electric en IONIQ Electric. Wist u al dat de Kona onlangs nóg beter is geworden?

Binnen 3 jaar verschijnen 3 nieuwe modellen

Als eerste moet komend jaar de IONIQ 5 verschijnen. Dit model is gebaseerd op de Hyundai 45 Concept, die afgelopen zomer al werd onthuld. Dit model introduceert meteen een hele nieuwe designtaal met strakke, rechte lijnen en zeer smalle verlichtingsunits aan de voor- en achterkant. In 2022 wordt de IONIQ 6 gelanceerd, op basis van de Prophecy Concept. Als laatste wordt in 2023 de IONIQ 7 verwacht, wat een SUV moet worden.

IONIQ gebruikt een volledig nieuw platform

Alle nieuwe IONIQ modellen gaan gebruik maken van het E-GMP platform, dat speciaal voor EV’s is ontworpen. Dankzij dit nieuwe platform kunnen de accu’s over de hele vloer verdeeld worden, wat de binnenruimte erg ten goede komt. Hierdoor is de auto van binnen net zo ruim als een auto uit een groter segment. Dit zien we vaker bij elektrische auto’s. Zo is bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 dankzij zijn speciale EV platform van binnen net zo ruim als een Passat.

Gaat IONIQ Polestar achterna?

Het is niet voor het eerst dat een apart merk wordt opgericht voor volledig elektrische modellen. Zo zagen we eerder dat Polestar zich losmaakte van Volvo. Hyundai heeft heeft met de huidige Kona en IONIQ twee succesvolle EV’s in huis, maar kiest voor de volgende stap dus een radicale koers! Wilt u nog dit jaar een elektrische Hyundai leasen? Vraag bij ActivLease een vrijblijvende leaseofferte aan voor de IONIQ Electric of de Kona Electric.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHyundai maakt van IONIQ een apart merk, speciaa...