ActivLease
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogPrimeur: Audi e-tron eerste leaseauto ter werel...

Primeur: Audi e-tron eerste leaseauto ter wereld met virtuele buitenspiegels

30-05-2018

Primeur: Audi e-tron eerste leaseauto ter wereld met virtuele buitenspiegels

De Audi e-tron heeft al diverse primeurs te pakken. Het is de eerste volledig elektrische auto van de Duitse fabrikant en bij lancering de enige EV die kan snelladen met 150 kW. Nu maakt Audi bekend dat de e-tron tevens de allereerste leaseauto ter wereld is met virtuele buitenspiegels. De Audi e-tron is begin 2019 leverbaar in Nederland en u kan hem al reserveren bij ActivLease. Maakt u ook de elektrische overstap? Dan komt u in aanmerking voor de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Virtuele buitenspiegels

De Audi e-tron krijgt optioneel camera’s in plaats van traditionele zijspiegels. Dit was nog nooit eerder te zien in een productieauto! Deze ‘virtuele’ buitenspiegels projecteren hun beeld aan de binnenkant van de auto, op OLED-displays tussen het portier en dashboard. De bestuurder kan kiezen uit drie weergaveopties die speciaal zijn ingesteld voor snelwegritten, draaien en parkeren. De camera’s gaan we ook terugzien in de e-tron Sportback, de elektrische hatchback van Audi die u later in 2019 kan leasen.

Minder luchtweerstand

De virtuele buitenspiegels zijn niet alleen een technologisch hoogstandje, ze verminderen ook de breedte van de auto. Hierdoor heeft de e-tron minder last van luchtweerstand en windgeruis. Zeker voor elektrische auto’s is dit van belang, omdat het van invloed is op het energieverbruik en de actieradius. Audi heeft meer oplossingen bedacht om de aerodynamica te verbeteren, zoals adaptieve luchtvering, een gesloten bodem en een grille met automatische luchtinlaten. Hiermee heeft de e-tron een betere luchtstroom dan vergelijkbare SUV’s en wordt tot wel 35 kilometer actieradius per lading bespaart.

Audi e-tron 2019

Audi e-tron actieradius

Mede door de uitstekende stroomlijning heeft de Audi e-tron een aantrekkelijke actieradius. Op een volle lading moet de elektrische SUV een afstand kunnen afleggen van maar liefst 400 kilometer (WLTP). De Audi e-tron is tevens de eerste leaseauto die compatibel is met de nieuwe snelladers van 150 kW. Hiermee is de Audi al binnen dertig minuten volledig opgeladen.

Reserveer de Audi e-tron voor leasing bij ActivLease

ActivLease is uw elektrische lease expert. U kan bij onze vriendelijke medewerkers al een reservering plaatsen voor de Audi e-tron. Wij houden u vervolgens op de hoogte van alle informatie omtrent de elektrische auto en berekenen voor u een persoonlijke leaseofferte zodra de officiële prijzen bekend zijn. U kan ook onze elektrische leaseauto voorraad met vier procent bijtelling bekijken. Vraag een leaseofferte aan en doe mee met de elektrische omslag!

Bron: Audi

Relevante artikelen

De beste elektrische auto's van 2019/2020

02-04-2019 | De elektrische omslag is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt en va...

Lees verder

Audi Q4 e-tron concept steelt de show

07-03-2019 | Audi trekt het doek van zijn tweede volledig elektrische SUV, de Audi Q4 e-tron co...

Lees verder

Audi toont eerste beelden van Q4 e-tron, volledig elektrische SUV

14-02-2019 | Audi schud in hoog tempo elektrische auto's uit de mouw en vandaag is weer een nie...

Lees verder

Filmpje: Audi e-tron bagageruimte getest en vergeleken

31-01-2019 | De Audi e-tron is voor veel leaserijders de gedroomde EV. De elektrische auto van...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.