ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Elektrisch rijden is hot! Voor het eerst meer dan 100.000 EV's in Nederland

15-04-2020

Elektrisch rijden is hot! Voor het eerst meer dan 100.000 EV's in Nederland

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse weg neemt snel toe. Zo snel zelfs, dat we begin dit jaar al een indrukwekkende mijlpaal hebben bereikt. Voor het eerst rijden er meer dan 100.000 volledig elektrische auto’s rond in ons land! Elektrisch rijden is dus hot in Nederland, mede dankzij het groeiende aanbod van modellen, de lagere instapprijzen en de subsidies voor zakelijk rijders. Als u in 2020 overstapt naar een elektrische leaseauto kunt u tot wel 5 jaar profiteren van 8 procent bijtelling.

Stijging van 140 procent

Op 1 januari 2020 reden er in totaal bijna 107.000 volledig elektrische auto’s in Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een jaar eerder waren het er nog geen 45.000. Dat is een enorme stijging van 140 procent! Hieronder is de snelle opmars van elektrische auto's in de afgelopen 5 jaar te zien. De meest voorkomende modellen zijn o.a. de Tesla Model 3 en de Nissan LEAF, maar de Hyundai KONA en Kia e-Niro behoren tot de snelste stijgers.

Het aantal elektrische auto's in Nederland per 1 januari 2020

Tesla Model 3

In december 2019 was een grote piek te zien in de verkoop van elektrische auto’s. Dat was de laatste maand waarin zakelijke rijders nog konden profiteren van de 4 procent bijtelling voor nieuwe EV’s. Alleen al in die maand werden er 23.000 elektrische personenauto’s verkocht, waarvan het merendeel een Tesla Model 3 is. En raadt u eens wat uiteindelijk de populairste auto van 2019 is?

Plug-in hybrides populair

Kijken we naar het aantal plug-in hybrides, oftewel personenauto’s met een brandstofmotor én een elektromotor aan boord, dan is dat aantal redelijk stabiel gebleven. Toch is de hybride auto weer helemaal in opkomst. Ze vormen een aantrekkelijk opstapje naar een volledig elektrische auto, zeker nu elk merk wel één of meerdere stekkerauto’s aanbiedt.

Waarom 2020 hét moment is voor de elektrische overstap

Elektrisch rijden is in 2020 interessanter dan ooit. Ook dit jaar is op volledig elektrische auto’s een flinke bijtellingskorting van toepassing. U betaalt niet 22 procent, maar slechts 8 procent bijtelling over de eerste 45.000 euro van de cataloguswaarde. Ons laadnetwerk geldt als één van de betere in heel Europa en er komen steeds meer betaalbare modellen op de markt met een groot rijbereik. ActivLease is uw expert op het gebied van elektrisch leasen. Bekijk onze huidige voorraad of vraag onze medewerkers voor een vrijblijvende offerte!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrisch rijden is hot! Voor het eerst meer d...