ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHybride auto's zijn twee keer zo populair als v...

Hybride auto's zijn twee keer zo populair als vorig jaar

04-02-2020
Hybride auto's zijn twee keer zo populair als vorig jaar

Nederlandse automobilisten lijken de (plug-in) hybride auto steeds meer te omarmen. Uit de verkoopcijfers van afgelopen maand blijkt dat er zelfs opvallend veel nieuwe hybrides de weg op zijn gegaan. En dat terwijl het aanbod vanaf dit jaar alleen maar aantrekkelijker wordt. Ook als leaseauto is een hybride in 2020 zeer interessant. ActivLease heeft een ruime voorraad hybride auto's die u online kunt bekijken!

Verdubbeld

In de eerste maand van het nieuwe jaar zijn er maar liefst 5.865 nieuwe hybride auto’s geregistreerd. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die door RAI Vereniging zijn gepresenteerd. Hierin zijn zowel mild hybrides, gewone hybrides als plug-in hybrides meegeteld. Het totale verkoopaantal is verdubbeld, want in januari 2019 werden er nog 2.873 stuks verkocht.

Top 5 hybrides

Kijken we naar de populairste hybride modellen, dan is het de Kia Niro die op kop gaat. Van de hybride en PHEV versie werden in januari 777 stuks verkocht, de volledig elektrische e-Niro 168 keer. Verder is het vooral Toyota dat de klok slaat en mogen de Mitsubishi Outlander en Volvo V60 zich nog altijd de populairste stekkerhybrides noemen.

  1. Kia Niro: 777
  2. Toyota Corolla: 611
  3. Toyota Yaris: 340
  4. Toyota C-HR: 303
  5. Toyota RAV4: 265

De Kia Niro Hybrid staat op 1

Veel nieuwe hybrides dit jaar

De populariteit van hybride auto’s neemt toe omdat steeds meer merken hun benzinemodellen voorzien van (mild-)hybride technologie. Dat rijdt efficiënter en is minder schadelijk voor het milieu. Dit jaar staat er een groot aantal nieuwe modellen met hybride aandrijving op de agenda, in zeer uiteenlopende prijsklassen. Van de Volkswagen Golf 8 en Renault Captur tot de Mercedes-Benz A-klasse en BMW X3.

Stap over naar een hybride leaseauto bij ActivLease

Bent u op zoek naar een nieuwe leaseauto en wilt u voordeliger gaan rijden? Dan kan het ook voor u interessant zijn om dit jaar een hybride auto te leasen. Die zijn over het algemeen zuiniger én plezieriger om te rijden dan een vergelijkbaar benzine- of dieselmodel. Bovendien maakt het de overstap naar volledig elektrisch rijden wat makkelijker. Meer weten over de voordelen van hybride rijden? Lees onze blog of neem contact op met een van onze leaseadviseurs!

Bron: RAI Vereniging

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHybride auto's zijn twee keer zo populair als v...