ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto laadt 45 procent sneller met n...

Elektrische auto laadt 45 procent sneller met nieuwe laadstations

19-10-2018

Elektrische auto laadt 45 procent sneller met nieuwe laadstations

Het laden van een elektrische auto kan nog veel sneller, zo concludeert netbeheerder Alliander. Het bedrijf hield de afgelopen 19 maanden een onderzoek met 104 opladers in Amsterdam. In samenwerking met Nuon/Vattenfall werden deze laadpunten uitgerust met speciale software die de laadsnelheid kan aanpassen. Het laadstation past de laadsnelheid aan afhankelijk van de elektrische auto en de capaciteit van het stroomnet. Zo kan de laadsnelheid tot 45 procent verhoogd worden! ActivLease is blij dat de proef wordt uitgebreid. Wij kunnen ook een laadstation leveren bij uw elektrische leaseauto.

Flexpower chargers laden sneller wanneer dat kan

De Flexpower chargers van Alliander laadden het merendeel van de dag auto’s sneller op. Niet alleen zijn veel EV’s geschikt om met een hoger vermogen te laden, het stroomnet kan dit ook aan in de daluren. Tussen 7 en 9 uur ’s ochtends en tussen 17 en 20 uur ’s middags zijn de meeste mensen thuis en staat het stroomnet onder veel grotere druk. Auto’s werden tijdens deze uren minder snel geladen. Daarbuiten kon welteverstaan 86 procent van de elektrische auto’s sneller geladen worden.

45 procent snellere laadtijd

Een elektrische auto laden kan volgens Alliander 45 procent sneller met Flexpower chargers. In totaal zijn 36.041 auto’s geladen in de proefperiode, waarvan 19.000 EV’s zijn. De resterende auto’s waren plug-in hybrids en de onderzoekers maten bij deze modellen geen verschil omdat de techniek het niet toestaat dat ze sneller opladen.

Amsterdam

Meer laadpunten in Amsterdam

Het resultaat van het onderzoek is uiterst positief en spoort aan om efficiënter van het stroomnet gebruik te maken. Alliander en Nuon kijken nu of het onderzoek uitgebreid kan worden in de hoofstad. Amsterdam telt circa 3.000 laadpunten.

Lease ook elektrisch, nu nog met vriendelijke bijtelling!

ActivLease is uw leaseintermediair als het om EV lease gaat. Wij hebben een grote voorraad elektrische modellen waarvan er een aantal zelfs in onze Lease Top 10 staan, zoals de Nissan Leaf, Hyundai KONA Electric en de Kia e-Niro. Lease ze nu en profiteer van de vriendelijke bijtelling van vier procent. Onze medewerkers helpen u bij iedere stap van de elektrische omslag en kunnen ook helpen met het bestellen van een laadpaal voor privégebruik.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto laadt 45 procent sneller met n...