ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Elektrische auto's opladen kan in Arnhem met remenergie van trolleybussen

31-05-2017

Elektrische auto's opladen kan in Arnhem met remenergie van trolleybussen

Arnhem is een duurzaam initiatief rijker. Elektrische auto’s kunnen voortaan opgeladen worden met remenergie verwekt door trolleybussen. Het eerste laadpunt dat de energie verzamelt, staat bij het winkelcentrum Schuytgraaf en is verwerkt in de mast van een trolleybovenleiding. Arnhem is de eerste stad die deze technologie toepast en er zijn reeds plannen om meer van dit type laadpunten te bouwen. Bij ActivLease kan u een elektrische auto leasen en een laadstation voor thuisladen bestellen.

De unieke laadpaal werd in mei geopend door de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en de Arnhemse wethouder Geert Ritsema. Dat meldt de gemeente Arnhem in zijn persbericht. Er wordt ook gerept over de plannen voor meer laadpunten die remenergie van de trolleybussen kunnen verzamelen. Het initiatief kan rekenen op veel enthousiasme binnen de plaatselijke politiek.

Remenergie van trolleybussen opslaan in een accu

Hoe werkt het nieuwe systeem precies? Wanneer trolleybussen afremmen komt er energie vrij, die vervolgens terug geleverd kan worden aan de bovenleiding. Zo is het mogelijk om de energie op te slaan in de accu van het laadpunt in Arnhem.

Meer nieuwe laadpalen in Arnhem

In potentie is er uiterst veel ruimte om uit te breiden met de remenergie laadpalen. In Arnhem alleen al staan circa 4000 masten voor de bovenleiding van het trolleynet. Een significant aantal is bovendien geplaatst in de buurt van parkeerplaatsen. Elektrische auto’s zouden daar makkelijk kunnen staan om bij te laden.

Elektrische leaseauto opladen

Stekkerauto’s zijn niet de eerste klanten die remenergie van trolleybussen afnemen. De gemeente Arnhem paste de energiebron reeds toe om bewegwijzering en straatverlichting van stroom te voorzien. Tijdens de proefperiode zal in eerste instantie de vervoerservice Breng Flex van het laadpunt gebruikmaken. Een deel van de taxi’s zijn volledig elektrisch en rijden van halte naar halte in de regio Arnhem-Nijmegen.

Arnhem elektrische auto laadstation

Ook Duitsland en Zwitserland willen energie van trolleybussen inzetten

In Europa bevinden zich meer dan driehonderd steden met een trolleybusnetwerk. Vanuit Duitsland en Zwitserland is er reeds interesse getoond in de technologie. Nederland is ijverig op zoek naar manieren om het laadnetwerk voor elektrische auto’s uit te breiden. De Nederlandse automobilist heeft de elektrische leaseauto reeds gevonden en de vriendelijke 4 procent bijtelling, maakt een elektrische auto leasen in 2017 des te voordeliger. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair met een grote voorraad elektrische auto’s en plug-in hybrides. Onze vriendelijke medewerkers maken zo een leaseofferte voor u klaar en u kan ook een laadstation voor thuisladen aanvragen.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto's opladen kan in Arnhem met re...