ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Elektrische Nio EP9 verbreekt Nürburgring snelheidsrecord

19-05-2017

Elektrische Nio EP9 verbreekt Nürburgring snelheidsrecord

De Porsche 918 Spyder, de Lamborghini Huracán Performante en de Radical SR8LM zijn allemaal ingehaald op de Nürburgring! De nieuwe snelheidskoning is de Chinese Nio EP9. Deze maand verbrak het topmodel het Nürburgring record voor snelste elektrische auto en daarbovenop ook nog het record voor snelste productieauto. De Nio EP9 is wel superexclusief, er worden nu 6 exemplaren gebouwd die starten bij 1,5 miljoen euro. ActivLease heeft de bijzondere beelden voor u.

Sneller dan Porsche en Lamborghini

De Chinezen zijn voor het uiterste gegaan tijdens het ontwikkelen van de Nio EP9 en dan is het verbreken van het Nürburgring snelheidsrecord een goed examen. Het 20,8 kilometer lange circuit werd in 6 minuten, 45 seconden en 9 tienden afgelegd. Sinds begin 2017 is er weer een verbeten strijd gestart rondom het record. De Porsche 918 Spyder en de Lamborghini Huracán Performante hadden eerder dit jaar de prestatie verbeterd. Maar de elektrische supercar schaaft nog eens zeven seconden van de Lamborghini zijn tijd af.

Bekijk hier filmpjes van de Nio EP9 in actie en een verslag van een van de passagiers.

Het geheim van de Nio EP9 zijn succes is eigenlijk niet zo geheim. De Chinezen hebben de elektrische auto voorzien van een uiterst hoog vermogen. Waar de Lamborghini Huracán Performante over de Nürburgring reed met een V10 met vermogen van maximaal 640 pk, heeft de Nio EP9 wel 1360 elektrische pk’s tot zijn beschikking. De EP9 gaat van nul naar 100 kilometer per uur in een kleine 2,7 seconden en de topsnelheid is geklokt op 313 kilometer per uur. Is dat 1,5 miljoen euro waard? Sommigen denken van wel, de Chinezen zijn namelijk bereid om 10 exemplaren extra te produceren van de Nio EP9, als er vraag voor is.

Elektrische auto voorraad bij ActivLease

ActivLease heeft een grote voorraad elektrische auto’s die u direct kan leasen voor een uiterst voordelige prijs. De topsnelheid komt niet in de buurt van de Nio EP9, maar u kan dit jaar nog wel profiteren van een vriendelijke bijtelling. Een elektrische auto leasen in 2017 betekent nog steeds 4% bijtelling. Vraag een leaseofferte aan of bel een van onze vriendelijke leaseprofessionals.

Bron: Autovisie

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische Nio EP9 verbreekt Nürburgring snelh...