ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogElektrische Porsche Mission E heeft een nieuwe...

Elektrische Porsche Mission E heeft een nieuwe naam: Taycan

12-06-2018

Elektrische Porsche Mission E heeft een nieuwe naam: Taycan

Volgend jaar trapt Porsche af met de productie van zijn allereerste elektrische auto, de Porsche Mission E. De Duitsers zijn hun veelbelovende vlaggenschip al intensief aan het testen en willen uiteindelijk allerlei versies en varianten uitbrengen, waaronder een crossover. Deze week zijn de specificaties van het definitieve productiemodel bekendgemaakt en die liegen er niet om; Porsche heeft een ware Tesla Model S concurrent in huis! We weten nu ook hoe de echte naam van de elektrische sedan luidt.

Porsche Taycan

De Porsche Mission E is omgedoopt tot Porsche Taycan. Dat is niet zomaar een kruising tussen Targa en Cayman maar heeft net als andere Porsche modellen een achterliggende betekenis. Taycan betekent vrij vertaald ‘levendig jong paard’, een verwijzing naar zijn eigenschappen én het iconische logo van Porsche. “Onze nieuwe elektrische sportwagen is krachtig en betrouwbaar,” licht Porsche CEO Oliver Blume toe. “Het is een auto met het uithoudingsvermogen voor lange afstanden en hij staat voor vrijheid.”

Krachtpatser

Porsche komt ook meteen met de officiële specificaties van de Taycan. De langverwachte elektrische sportauto is een ware krachtpatser: twee elektromotoren brengen een vermogen van 600 pk. Daarmee accelereert hij van 0 naar 100 km/u in een luttele 3,5 seconden, en naar 200 km/u in minder dan 12. De actieradius is zoals eerder voorspeld 500 km volgens NEDC. Een WLTP range is nog niet bekendgemaakt. Wie de Taycan aan een snellader hangt, zou 100 km actieradius kunnen bijladen in vier minuten.

6 miljard euro

Bij Porsche heeft de elektrische omslag even op zich laten wachten, maar het is de Duitsers niettemin menens. De autofabrikant uit Stuttgart stopt met diesels en wil gaan domineren op de markt voor elektrische leaseauto’s. Om dat te realiseren heeft men een budget van maar liefst 6 miljard euro vrijgemaakt. Ongeveer een half miljard daarvan wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Taycan en dat geeft wel aan hoe ontzettend belangrijk het model wordt voor Porsche.

Een nieuwe Porsche leasen doet u bij ActivLease

De Porsche Taycan gaat vanaf 2019 in productie en is daarna beschikbaar voor leasing bij ActivLease. We zijn een groot voorstander van elektrisch rijden en kijken dan ook erg uit naar de spraakmakende Taycan. Een Porsche operationeel leasen? Dat doet u het beste bij ActivLease. Bekijk onze voorraad Porsche leaseauto’s, waaronder de Cayenne plug-in hybrid, de Macan en de Panamera. Vraag een leaseofferte aan en onze vriendelijke medewerkers gaan meteen voor u aan de slag!

Bron: Porsche

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische Porsche Mission E heeft een nieuwe...