ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEV Jaarboek 2024: dit zijn de 5 duurste elektri...

EV Jaarboek 2024: dit zijn de 5 duurste elektrische auto's ter wereld!

25-12-2023

EV Jaarboek 2024: dit zijn de 5 duurste elektrische auto's ter wereld!

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse markt groeit maar door en de keuze voor zakelijke rijders is groter dan ooit. Ook in 2024 verschijnen weer een hoop veelbelovende modellen. In de nieuwe editie van het EV Jaarboek staat een mooi uitgebreid overzicht met foto’s, reviews en specificaties. Wij hebben ons exemplaar weer met plezier doorgebladerd en vroegen ons af: wat zijn nu eigenlijk de duurste, meest exclusieve elektrische auto’s van dit moment?

5. Lucid Air - 115.000 euro

Hij mag zich de World Luxury Car of the Year noemen: de Lucid Air. In dit segment draait het vaak om bloedstollende prestaties en grensverleggende luxe. Een combinatie waar Europese automerken expert in zijn. Maar het Amerikaanse Lucid vormt met hun premium sedan een flinke bedreiging voor BMW, Mercedes en consorten. De Air ging bij de introductie niet voor minder dan twee ton, maar inmiddels zijn er meer ‘betaalbare’ instapversies. Leuk detail: de Air heeft met een inhoud van 280 liter de grootste frunk van alle elektrische auto’s!

4. Mercedes-Benz EQS SUV – 120.827 euro

Wie op zoek is naar een ultraluxe elektrische SUV wordt door Mercedes-Benz op zijn wenken bediend. De Duitsers lieten met de EQS zien hoe de toekomst van elektrisch rijden eruit ziet. Met de EQS SUV is dat niet anders. Het futuristische, aerodynamische design maakt van dit topmodel een echte blikvanger. Modern en toch elegant. Het interieur maakt al evenveel indruk. Er is plek voor zeven personen en elke zitplaats voelt even hoogwaardig aan. De grote attractie is natuurlijk het hyperscreen display, een infotainmentscherm dat het hele dashboard in beslag neemt.

Mercedes-Benz EQS SUV

3. BMW i7 – 122.463 euro

In een toplijst met luxe auto’s mag BMW niet ontbreken. We denken dan meteen aan de 7-Serie en die is er voor het eerst ook als elektrische auto: de BMW i7. Luxer, stiller en ruimer dan dit nieuwe vlaggenschip wordt het niet! Over het design valt genoeg te zeggen, maar bij ActivLease raken we nog steeds niet uitgepraat over de bioscoopervaring die we achterin de limousine krijgen. Met één druk op de knop gaat onze stoel in de lounge stand, worden de ramen geblindeerd en zakt het gigantische 8K Theatre Screen naar beneden.

2. Rolls Royce Spectre – 400.000 euro

De top van elektrisch rijden is natuurlijk pas bereikt wanneer Rolls Royce zich ermee bemoeit. En zie hier, met de imposante Spectre levert het Britse automerk hun eerste elektrische auto af. Die is zoals een Rolls Royce hoort te zijn: fluisterstil, comfortabel en verfijnd. Eigenschappen die dankzij de elektrische aandrijving nog beter tot hun recht komen. De Spectre heeft een accu van ruim 100 kWh en komt daarmee 515 kilometer ver op één lading. Maar de specificaties zijn eigenlijk bijzaak, het draait om prestige. Kijk maar naar de grille. Daar gaat geen V12 achter schuil, maar is desondanks de grootste die we ooit op een Rolls hebben gezien.

Rolls Royce Spectre

1. Rimac Nevera - 2.100.000 euro

De absolute uitschieter in het EV Jaarboek is een auto die we in Nederland niet vaak zullen tegenkomen. En dat is niet zo gek, want met een prijs van een slordige 2 miljoen euro is de Rimac Nevera voor weinig mensen weggelegd. Deze elektrische supersportwagen uit Kroatië is een snelheidsmonster dat aan de lopende band records verslind. Even de cijfers erbij pakken: een vermogen van 1.914 pk, van 0-100 in 1,81 seconden, van 0-300 in zo’n 9 seconden en een topsnelheid van 412 km/u! Zelfs in het achteruitrijden is de Rimac extreem snel. Onderstaande video levert het bewijs.

Alles over de beste elektrische auto’s van 2024 bij ActivLease

Meer weten over de elektrische auto’s die u in 2024 kan leasen? De nieuwste editie van het EV Jaarboek is nu verkrijgbaar in de winkel of online te bestellen. Natuurlijk houden we u bij ActivLease ook op de hoogte van al het elektrische lease nieuws. Bekijk onze top 15 van de meest veelbelovende nieuwkomers van komend jaar.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEV Jaarboek 2024: dit zijn de 5 duurste elektri...