ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Gebruikte BMW i3 batterijen krijgen tweede leve...

Gebruikte BMW i3 batterijen krijgen tweede leven in opslagfaciliteit

10-11-2017

Gebruikte BMW i3 batterijen krijgen tweede leven in opslagfaciliteit

Gebruikte batterijen van elektrische auto’s zijn een grote uitdaging om milieuvriendelijk te verwerken, maar autofabrikanten zoals BMW werken aan oplossingen. De gebruikte BMW i3 batterijen worden sinds oktober door de Duitsers opgeslagen in een grote opslagbatterij, op het terrein van de BMW fabriek in Leipzig. Het uiterst indrukwekkende initiatief bestaat uit circa 700 i3 batterijen die samen een elektrisch bereik van 100.000 kilometer zouden kunnen voortstuwen. ActivLease kan u meer informatie en een leaseofferte sturen over de BMW i3. Als elektrische leaseintermediair lopen wij mee met iedere stap die u maakt richting de elektrische omslag. Zo kan u bij uw nieuwe leaseauto een laadpaal bestellen voor laden op eigen terrein. BMW heeft inmiddels 100.000 exemplaren van de i3 geproduceerd.

700 i3 batterijen in BMW opslagfaciliteit

De grote batterijpakketten in elektrische auto’s moeten na enkele jaren vervangen worden door de fabrikanten, maar dat betekent niet dat ze niet meer goed werken. De batterijen kunnen nog lang mee voor minder intensieve energieopslag. Zo kwam BMW op het idee om de gebruikte i3 batterijen te verzamelen in een grote faciliteit. De nieuwe locatie bij de BMW fabriek in Leipzig staat garant voor 700 batterijen. BMW meldt in het persbericht dat die capaciteit nog niet bereikt is omdat er nog te weinig BMW i3 batterijen vervangen moeten worden. Het aantal staat voor nu op circa 500 batterijen.

BMW i3 batterijopslag

Opgeslagen energie van windmolens

De batterijfaciliteit wordt in eerste instantie gebruikt om overtollige energie op te slaan van de windmolens die BMW ook op het terrein heeft staan. De milieuvriendelijke energie zal in de toekomst verkocht worden, want BMW heeft de opslagfaciliteit reeds aan het publieke elektriciteitsnet gekoppeld.

BMW i3 leasen met vriendelijke bijtelling? Kies ActivLease!

Slimme oplossingen van BMW om de elektrische overstap nog duurzamer te maken. De BMW i3 kan u in verscheidene uitvoeringen leasen bij ActivLease. Als elektrische leaseintermediair hebben wij een grote voorraad elektrische auto’s van alle merken. Onze vriendelijke medewerkers sturen u een leaseofferte en helpen u verder bij iedere stap richting de elektrische overstap. Een elektrische auto is nu extra aantrekkelijk dankzij de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Bron: BMW

Relevante artikelen

Ionity snellaadstation bij Apeldoorn laadt auto's op binnen enkele minuten

28-12-2018 | Snellaadstations kunnen de batterijpakketten van elektrische auto's reeds veel sne...

Lees verder

BMW 330e krijgt meer vermogen en verbeterde elektrische actieradius

14-11-2018 | De nieuwe BMW 3-serie sedan was ongetwijfeld één van de hoogtepunten tijdens de Au...

Lees verder

BMW Vision iNEXT - de nieuwe basis voor zelfrijdende auto's?

07-11-2018 | Hoe brengen we straks onze tijd door in een auto als deze helemaal zelf kan rijden...

Lees verder

Dit is de reusachtige BMW X7, begin 2019 leasen bij ActivLease!

18-10-2018 | Kan een SUV voor u niet groot genoeg zijn? Dan hebben we goed nieuws, want BMW hee...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.