ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHet verschil tussen Autopilot en Full Self-Driv...

Het verschil tussen Autopilot en Full Self-Driving van Tesla

25-03-2019
Het verschil tussen Autopilot en Full Self-Driving van Tesla

Tesla brengt regelmatig een update uit voor Autopilot, het systeem waarmee de auto’s deels zelfstandig kunnen rijden. Hierdoor krijgen Tesla auto’s steeds meer mogelijkheden en komen we dichter in de buurt bij volledig zelfstandig rijden. Maar we kunnen ons voorstellen dat de verschillende varianten en functies van Autopilot verwarring scheppen. Want wat is nu precies het verschil tussen de gewone Autopilot en de uitgebreide versie die Tesla aanbiedt? En hoe werken deze functies? ActivLease legt het u uit.

Basic Autopilot

De basisversie van Autopilot is standaard inbegrepen op alle Tesla modellen. Autopilot geeft uw auto de mogelijkheid om automatisch te sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen die zich in dezelfde rijstrook bevinden. Tesla noemt dit ook wel Traffic-Aware Cruise Control. Daarnaast beschikken alle nieuwe Tesla’s over veiligheidsfuncties zoals een automatische noodstop, botswaarschuwing en een dodehoek sensor.

Tesla Autopilot

Volledig zelfrijdende besturing

Daarboven staat het optionele Full Self-Driving, ook wel volledig zelfrijdende besturing genoemd. Deze uitbreiding komt in de plaats voor wat eerst Enhanced Autopilot was. De optie heeft een meerprijs van 6.400 euro en kan ook na levering van uw auto aangeschaft worden. Uw Tesla beschikt hiermee over geavanceerde functies die het autorijden nog veiliger en comfortabeler maken, zoals automatisch parkeren en Summon. Hieronder ziet u een overzicht van alle functies.

Functie Autopilot Full Self-Driving
Autosteer Ja Ja
Traffic-Aware Cruise Control Ja Ja

Navigate on Autopilot (Automatisch op- en afrit van snelweg nemen, inclusief knooppunten en inhalen van andere weggebruikers)

Nee Ja
Auto Lane Change (Automatisch wisselen van rijbaan) Nee Ja
Autopark (Automatisch fileparkeren en haaks parkeren) Nee Ja
Summon (Auto komt vanaf de parkeerplek naar u toegereden) Nee Ja
Herkenning van verkeerslichten en stopborden Nee Binnenkort
Automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom Nee Binnenkort

Nieuwe functies in aantocht

Tesla’s met de Full Self-Driving functie krijgen naar verwachting later dit jaar meer functies tot hun beschikking. Zo krijgt de auto de mogelijkheid om op verkeerslichten en stopborden te reageren en automatisch te rijden op straten binnen de bebouwde kom. Ook maakt Autopilot ruimte voor auto’s die invoegen op uw rijbaan. Een exacte omschrijving van deze nieuwe functies en wanneer Tesla deze beschikbaar maakt is nog niet bekend. Wel een fijne gedachte dat uw auto steeds veiliger wordt, zonder dat u er iets voor hoeft te doen!

Niveau 5 autonoom rijden

De naam doet misschien anders vermoeden, maar met Autopilot en Full Self-Driving kan uw auto nog niet volledig zelfstandig rijden. De bestuurder moet altijd alert blijven en kunnen ingrijpen wanneer dat nodig is. De stap naar Niveau 5 van autonoom rijden, waarbij u uiteindelijk geen enkele handeling meer hoeft te verrichten, komt echter steeds dichterbij.

Ontdek de meerwaarde van een Tesla lease bij ActivLease

Autopilot is een grote meerwaarde bij het leasen van een Tesla. Als u het comfort eenmaal gewend bent, wilt u niks anders meer! Bovendien bent u verzekerd van constante verbeteringen en spannende nieuwe functies dankzij over-the-air-updates. ActivLease is Tesla leaseintermediair. Wij hebben elke Tesla beschikbaar voor zakelijke lease en maken graag een persoonlijke leaseofferte voor u. Bekijk ons aanbod van de voordelige Tesla Model 3 met vier procent bijtelling of bekijk onze aanbiedingen voor de Model X en Model S.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHet verschil tussen Autopilot en Full Self-Driv...