ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogIONITY is Europa's eerste laadnetwerk met Plug...

IONITY is Europa's eerste laadnetwerk met Plug & Charge-functie

13-10-2021

IONITY is Europa's eerste laadnetwerk met Plug & Charge-functie

Elektrisch laden bij IONITY wordt een stuk gebruiksvriendelijker. Vanaf nu werken al hun snellaadstations in Europa met Plug & Charge. Hierbij hoeft alleen nog maar de laadstekker in de auto gestoken te worden, waarna het laden automatisch begint. Dit concept wordt al gebruikt bij de Superchargers van Tesla, maar die zijn dan ook vooralsnog exclusief voor Tesla’s. IONITY biedt een open netwerk, wat door alle elektrische auto’s kan worden gebruikt. Hierdoor lagen er op technisch vlak iets meer uitdagingen om Plug & Charge mogelijk te maken, maar een nieuwe gemeenschappelijke standaard biedt uitkomst.

Hoe werkt Plug & Charge?

Bij Plug & Charge hoeft u eigenlijk alleen nog maar de laadkabel in de elektrische auto te steken en dat maakt het super gebruiksvriendelijk. Zodra de laadkabel aan de auto gekoppeld is, wordt de auto geïdentificeerd door de lader en zal het laden starten. De betaling wordt vervolgens direct vanuit het systeem van de auto geregeld. Het laden begint daarom pas wanneer er een autorisatie is gedaan via de laadkabel en de auto. Dit moet laden een stuk handiger en veiliger maken. Meer weten over hoe elektrisch laden in z’n werk gaat? Bekijk dan eens onderstaande EV WIJZER!

Een nieuwe standaard

Om deze functie te laten werken op een open netwerk moest er eerst een gemeenschappelijke standaard worden ontwikkeld die de communicatie tussen de EV en de lader regelt. Deze standaard heet ISO 15118. Alle elektrische auto’s die overweg kunnen met dit systeem zijn geschikt voor Plug & Charge. Daaronder vallen bijvoorbeeld de Porsche Taycan, Ford Mustang Mach-E en de Mercedes-Benz EQS. Ook Volkswagen, Kia, Hyundai, Audi en BMW zijn bezig met het implementeren van deze Plug & Charge-technologie.

Elektrische auto leasen bij ActivLease

Met de komst van Plug & Charge zien we dat elektrisch rijden en laden nog volop in ontwikkeling is. Het is daarom goed om u door een expert te laten adviseren bij het leasen van een elektrische auto. Bij ActivLease helpen we u bij het vinden van een EV die bij u past. Wij hebben nog diverse modellen op voorraad met levering in 2021! Als u snel beslist profiteert u nog van 12% bijtelling, voordat deze volgend jaar wordt verhoogd naar 16%. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via onze website, of neem direct contact op met onze lease adviseurs.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogIONITY is Europa's eerste laadnetwerk met Plug...