ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Jaguar I-Pace maakt speciaal geluid om voetgang...

Jaguar I-Pace maakt speciaal geluid om voetgangers te beschermen

08-11-2018

Jaguar I-Pace maakt speciaal geluid om voetgangers te beschermen

Elektrisch rijden in de Jaguar I-Pace heeft veel voordelen. De Britse SUV staat voor waanzinnige prestaties, een grote actieradius en veel luxe. En natuurlijk geniet u tijdens het rijden van de geluidloze elektromotor. Deze fantastische technologie roept tegelijkertijd vragen op. Hoe kunnen voetgangers de auto aan horen komen? En hoe zit het met de veiligheid van slechtzienden en blinden? Jaguar heeft hier iets handigs op bedacht: een kunstmatig waarschuwingsgeluid.

Waarschuwingsgeluid

De Jaguar I-Pace is een volledig elektrisch aangedreven auto en heeft dan ook geen traditioneel motorgeluid. Toch is het voor de veiligheid van verkeersdeelnemers zoals blinden en slechtzienden belangrijk om te weten dat er een auto voorbij komt. Jaguar heeft samengewerkt met het Britse Guide Dogs for the Blind om een speciaal waarschuwingsgeluid te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat de I-Pace op lage snelheden goed hoorbaar is voor voetgangers.

In het filmpje hieronder legt Jaguar uit hoe dit systeem (Audible Vehicle Alert System) van de I-Pace werkt.

Tot snelheden van 20 km per uur

Het waarschuwingsgeluid komt uit de speaker aan de voorkant van de Jaguar I-Pace. Hoe sneller de auto rijdt, hoe harder het geluid klinkt. Pas na snelheden van 20 km per uur hoeft het niet meer worden uitgezonden, omdat de auto dan goed hoorbaar is door de banden en wind.

Vanaf 2019 voor alle EV’s

Met het AVAS systeem voldoet Jaguar alvast aan de nieuwe Europese wetgeving die volgend jaar ingaat. Vanaf juli 2019 moeten alle nieuwe EV’s voorzien zijn van een akoestisch geluid dat hoorbaar is tot snelheden van 20 km per uur. Uiteindelijk moeten alle elektrische leaseauto’s over zo’n waarschuwingssysteem beschikken. Dit moet enerzijds ongelukken voorkomen en anderzijds de geluidsoverlast beperken.

Jaguar I-Pace leasen

Jaguar I-Pace leasen? Vraag een leaseofferte aan bij ActivLease!

ActivLease is voorstander van elektrisch rijden en juicht het vooruitstrevende denken van Jaguar toe. Wist u dat de Jaguar I-Pace nog veel meer veiligheidssystemen aan boord heeft? Ook maakt de SUV het autorijden gemakkelijker dankzij allerlei assistentiesystemen. ActivLease is uw elektrische lease expert. U kunt nog dit jaar een Jaguar I-Pace leasen met de volledige lage 4% bijtelling. Maar zorg dat u er heel snel bij bent, want voor onze voorraad geldt op = op!

Bron: Jaguar Land Rover Nederland

Relevante artikelen

Jaguar XF Sportbrake nu leasen bij ActivLease

24-11-2017 | De Jaguar XF Sportbrake is in Nederland gearriveerd en kan u nu ook leasen bij Act...

Lees verder

In de Kia e-Niro kunt u elektrisch autorijden zonder rempedaal

16-11-2018 | De Kia e-Niro is een volledig elektrische crossover die een grote actieradius comb...

Lees verder

Oplaadpunten voor elektrische auto's nu ook te vinden in Google Maps

15-11-2018 | De overstap naar elektrisch rijden kent voor leaserijders bijna geen drempel meer....

Lees verder

Nederland krijgt voorrang met Opel Ampera-e leveringen

09-11-2018 | Het is nu uiterst voordelig om een elektrische auto te leasen, daarom doen fabrika...

Lees verder