ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogKia voor het eerst het meest verkochte automerk...

Kia voor het eerst het meest verkochte automerk in Nederland

02-01-2023
Kia voor het eerst het meest verkochte automerk in Nederland

We kijken nog één keer terug op 2022, want nu het jaar voorbij is kunnen we bekijken welke auto’s het meest zijn verkocht in het afgelopen jaar. Uit cijfers van Bovag, Rai Vereniging en RDC blijkt dat Kia de meeste nieuwe auto’s heeft geregistreerd in Nederland. Hiermee is Volkswagen voor het eerst sinds 2005 niet het populairste merk! Het populairste model was in 2022 niet van Kia, deze eer gaat naar de Peugeot 208.

Voor het eerst meer Kia dan Volkswagen

In 2022 zijn er totaal 312.129 nieuwe auto’s geregistreerd. Dit is 3,2% minder dan in 2021. Kia registreerde in totaal maar liefst 30.036 auto’s in Nederland. Dat betekent dat bijna 1 op de 10 nieuwe auto’s een Kia was en dat is een indrukwekkende prestatie. Volkswagen heeft met 25.993 geregistreerde auto’s op enige afstand de tweede plek. Uit de nieuwe cijfers blijkt ook dat de elektrische auto terrein blijft winnen. Van alle in 2022 geregistreerde auto’s was bijna een kwart (23,5%) een EV! In 2021 lag dit percentage nog op 19,8.

Kijk de Kia Niro en EV6 in onze EV TEST

Met een compleet nieuwe Niro en de EV6 die goed op stoom kwam deed Kia goede zaken. Beide modellen hebben wij al uitgebreid besproken in de EV TEST. De Niro is te leasen als hybride, plug-in hybride én als volledig elektrische Niro EV. De EV6 is een volledig elektrisch model en mocht zich al Auto van het Jaar noemen. Eerder bleek ook al dat de Kia Ceed een van de populairste zakelijke leaseauto’s was in 2022.

Lease de populairste leaseauto’s bij ActivLease

Hoewel Kia met afstand het meest populaire merk was in 2022, is de Peugeot 208 met 9.640 verkochte exemplaren het populairste model. Deze is er ook als elektrische Peugeot e-208. Ziet u uzelf in 2023 ook rijden in een populaire Kia of Peugeot? Bij ActivLease kunt u een scherpe lease aanbieding aanvragen voor populaire modellen als de Kia Niro, EV6 of Peugeot 208. Vraag direct een lease offerte aan via onze website of neem contact op met onze lease adviseurs!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogKia voor het eerst het meest verkochte automerk...