ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Mazda MX-30: elektrische prijsknaller met kleine accu

23-10-2019

Mazda MX-30: elektrische prijsknaller met kleine accu

Mazda heeft op de Tokyo Motor Show zijn eerste 100% elektrische auto gepresenteerd. Met de Mazda MX-30 gaat het Japanse automerk niet voor de grootste actieradius maar richt het zich juist op een elektrische auto die voor veel mensen betaalbaar is. Ideaal dus voor Nederlandse leaserijders. De elektrische MX-30 gaat vanaf september 2020 de weg op en u kunt hem al direct bestellen bij ActivLease!

Vanaf 33.990 euro

Waar veel merken hun elektrische auto’s hoog in de prijslijst zetten, pakt Mazda het anders aan. De MX-30 heeft namelijk een aantrekkelijke vanafprijs van 33.990 euro. Dat is evenveel als een dik aangeklede CX-30 met automaat. Bovendien rijdt u dan meteen in de MX-30 First Edition inclusief stoelverwarming, climate control, rijbaanassistent en een head-up display. Bijkomend voordeel voor leaserijders is dat de auto over de gehele waarde in aanmerking komt voor de laagste bijtellingscategorie. U kunt hem al zakelijk rijden vanaf 84 euro netto bijtelling per maand in 2020!

200 km actieradius

Ook als het gaat om de aandrijflijn gaat Mazda zijn eigen gang. De MX-30 heeft een 35,5 kWh accupakket en haalt daarmee een actieradius van ongeveer 200 km. Dat is aanzienlijk minder dan dat van andere elektrische crossovers zoals de Peugeot e-2008 en Hyundai KONA Electric. De Japanners geloven echter dat een dergelijke range voor 95% van alle zakelijke ritten voldoende is. Daar zit wat in, want in Nederland rijdt men gemiddeld niet meer dan 35 km per dag. Bovendien is een kleine accu goedkoper, efficiënter én langer houdbaar. Mazda komt later met een range-extender variant voor wie toch meer rijbereik nodig heeft.

Het opladen van de Mazda MX-30 kan via een normale stroomkabel aan het stopcontact of bij een openbaar laadpunt met 6,6 kW. Ook snelladen is mogelijk, tot een maximum van 50kW. De accu is dan binnen 40 minuten weer voor 80% volgeladen. Verdere informatie over de actieradius en het opladen maakt Mazda later bekend.

Mazda MX-30

Sportief crossover design

De elektrische MX-30 lijkt veel op die andere nieuwe crossover van Mazda, de CX-30. Toch is het een compleet zelfstandig model met een aantal interessante designkeuzes. De auto heeft forse bumpers en wielkasten, een sterk aflopende daklijn en een smalle grille die doorloopt in de koplampen. Hij ziet er duidelijk sportiever uit dan veel andere elektrische auto’s die u kunt leasen. Opvallend zijn verder de ‘Freestyle’ achterportieren, die net als bij de BMW i3 in tegenovergestelde richting openen.

Lease de elektrische Mazda MX-30 vanaf 2020 bij ActivLease

Mazda begint vanaf september 2020 met het leveren van de elektrische MX-30 en u kunt hem al bestellen bij ActivLease. Wilt u als één van de eerste in Nederland de Mazda MX-30 rijden? Neem dan contact op met onze leaseadviseurs om zeker te zijn van een exemplaar. Zij informeren u ook graag over de bijtellingskosten en de oplaadmogelijkheden bij u thuis. Als intermediair hebben we al een groot aanbod elektrische auto's die u kunt leasen. ActivLease is de expert waarbij u voordelig en onbezorgd de elektrische overstap maakt!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMazda MX-30: elektrische prijsknaller met klein...