ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Beter laat dan nooit: Mazda onthult elektrische auto deze maand

01-10-2019

Beter laat dan nooit: Mazda onthult elektrische auto deze maand

Lang heeft Mazda de kat uit de boom gekeken als het gaat om elektrisch rijden. Maar 23 oktober is het eindelijk zover: dan trekken de Japanners het doek van hun allereerste volledig elektrische auto. Mazda kiest met zijn EV voor een beduidend andere aanpak dan de concurrentie. Het geëlektrificeerde model is vanaf 2020 beschikbaar bij ActivLease maar wat kunnen we precies verwachten?

Mazda EV

Mazda presenteert zijn elektrische auto eind oktober op de Tokyo Motor Show en is al een tijdje aan het testen met prototypes op de openbare weg. Het merk deelde een aantal afbeeldingen met daarop een testauto genaamd ‘e-TPV’. Daardoor weten we in ieder geval dat het een compacte SUV wordt die qua formaat en techniek lijkt op de nieuwe Mazda 3 en CX-30. Verder wordt het een compleet op zichzelf staand model met hopelijk het krachtige en stijlvolle design dat we van Mazda leaseauto’s gewend zijn.

Kleine batterij met range-extender

De testauto’s van Mazda waren uitgerust met een 105 kW (143 pk) elektromotor en een accu van 35,5 kWh. Mazda gaat gewaagd voor een veel kleinere batterij dan Hyundai of Nissan. Dat zou beter zijn voor het milieu, de productiekosten en het rijgedrag van de auto. Ook biedt het voldoende actieradius voor de doorsnee zakelijke rijder. Wie tóch meer rijbereik wenst kan kiezen voor de range-extender variant. Die beschikt over een kleine verbrandingsmotor die de elektromotor ondersteunt. Dat gaat echter ten koste van het bijtellingsvoordeel dat u op het volledig elektrische model krijgt.

Skyactiv-X motor

Mazda had geen haast met het overstappen naar emissievrij rijden. Het merk koos er bewust voor om de markt af te wachten en eerst een nieuw soort verbrandingsmotor te ontwikkelen. Deze Skyactiv-X motor is een extra zuinige krachtbron die gemaakt is om een zo laag mogelijk verbruik en CO2-uitstoot te realiseren. Een mooie uitkomst voor wie elektrisch rijden nog niet uitkomt maar ook niet wil dieselen. De Skyactiv-X motor is beschikbaar in combinatie met een nieuwe Mazda 3 en Mazda CX-30 lease.

Lease de volledig elektrische Mazda vanaf 2020 bij ActivLease

De Mazda EV verwachten wij in de tweede helft van 2020. Mazda opent zeer binnenkort de orderboeken en vanaf dan kunt u direct bij ActivLease een scherpe leaseofferte aanvragen. Houdt onze nieuwspagina in de gaten of neem contact op met onze leaseadviseurs als u updates wil ontvangen omtrent de elektrische auto van Mazda. Naast expert in elektrische auto’s zijn wij uw intermediair met een groot aantal Mazda leasemodellen.

Bron: Mazda Motor Nederland

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBeter laat dan nooit: Mazda onthult elektrische...