ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Mercedes-Benz EQE: de elektrische E-klasse met 660 kilometer actieradius

06-09-2021

Mercedes-Benz EQE: de elektrische E-klasse met 660 kilometer actieradius

Dit jaar verschijnt eindelijk het elektrische topmodel van Mercedes-Benz, de EQS. Maar het Duitse merk is niet van plan om daarna achterover te gaan leunen, want het heeft opnieuw een volledig elektrisch model aangekondigd: de EQE. Waar de EQS de elektrische tegenhanger is van de S-klasse, is de EQE dat van de E-klasse. Naast beelden van deze nieuwe luxe Duitse EV hebben we ook al de eerste info! De Mercedes-Benz EQE moet medio 2022 in Nederland beschikbaar zijn en natuurlijk least u hem dan ook bij ActivLease.

Een bekend en aerodynamisch design

De EQS is in veel opzichten het kleinere broertje van de EQS. In het ontwerp herkennen we dezelfde super gestroomlijnde lijnen, maar de nieuwe EQE heeft wel degelijk z’n eigen styling elementen in bijvoorbeeld de koplampen en in het doorlopende achterlicht. Dankzij deze unieke vorm heeft ook de EQE een erg lage luchtweerstand, wat weer gunstig is voor de actieradius. Deze moet tussen de 545 en 660 kilometer komen te liggen. Net als de EQS staat de EQE op het MEA-platform, wat speciaal voor elektrische modellen ontwikkeld is. Hierdoor is de EQE van binnen flink ruimer dan de reguliere E-klasse. Naast de ruime zitplaatsen is achterin dan nog plek voor 430 liter aan bagage.  

Mercedes Benz EQE

Het Hyperscreen komt naar de EQE

Ook het interieur van de EQE doet denken aan dat van de EQS. We zien namelijk dat de EQE is voorzien van het indrukwekkende MBUX Hyperscreen. Gelukkig houdt Mercedes dit dashboard wat uit één groot schermoppervlak lijkt te bestaan niet exclusief voor hun meest luxe model. Net als bij de EQS is dit een optie die bij veel leaserijders en hun passagiers gegarandeerd een wauw-effect gaat opleveren! Updates en nieuwe functies kunnen later nog over-the-air worden toegevoegd.

Mercedes-Benz EQE interieur

Mercedes-Benz EQA in 2022 te leasen bij ActivLease

Als eerste zal de EQE als EQE 350 uitvoering te leasen zijn, met een 90 kWH accupakket. Hiermee kan dus tot maximaal 660 kilometer kan worden gereden. Later moeten er meer uitvoeringen beschikbaar komen, waaronder eentje met 4Matic vierwielaandrijving. Medio 2022 moet de Mercedes-Benz EQE te leasen zijn. Rijdt u liever een elektrische suv van Mercedes? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan voor de EQC of de EQA. De Mercedes EQA hebben wij al uitgebreid bekeken in onze EV TEST!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz EQE: de elektrische E-klasse met...