ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz komt met proefserie elektrische v...

Mercedes-Benz komt met proefserie elektrische vrachtwagens

01-03-2017

Mercedes-Benz komt met proefserie elektrische vrachtwagens

Mercedes-Benz gaat dit jaar een volledig elektrische vrachtwagen inzetten. De Urban eTruck, zoals het emissievrije voertuig heet, krijgt een kleine oplage en wordt later dit jaar geleverd aan de eerste klanten. Om in de toekomst goederen te transporteren door grote steden is schonere lucht, minder lawaai en betere naleving van uitstootregels gewenst. De Duitse fabrikant wil daarom inspringen op de trend van de steeds goedkoper en sterker wordende batterijen.

Modulair accupakket

De eTruck van Mercedes is vooral bedoeld voor gebruik in stedelijke gebieden. Speciaal daarvoor krijgt het een modulair accupakket. Dit bestaat normaliter uit drie lithium-ion batterijen met een totale capaciteit van 212 kWh en een actieradius van 200 km. Een groot voordeel van het modulaire karakter is dat het vermogen nog verder opgevoerd kan worden, zodat het bereik aansluit op de wensen van de bestuurder. Een grotere actieradius in een grotere stad is dus perfect mogelijk. In twee tot drie uur is de truck weer volledig opgeladen.

Eerst kleinschalige test, in 2020 grootschalige productie

De eTruck zag zijn debuut op de International Commercial Vehicle Show in september 2016. Hij werd daar zó goed ontvangen dat Mercedes al vooruit durft te kijken. Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz Trucks: “We zijn op dit moment in gesprek met twintig potentiele klanten, het uitbrengen van deze kleine serie zien we als de volgende stap. In 2020 willen we een productiemodel op de markt brengen.”

De eerste leveringen van de 18- en 25-tonner zijn bestemd voor Duitsland, later volgt de rest van Europa. De eerste klanten krijgen de trucks twaalf maanden tot hun beschikking. De verzamelde data wordt na afloop met elkaar vergeleken, zodat Mercedes verbeteringen kan doorvoeren.

Mercedes-Benz eTruck

Al uw informatie over elektrische auto’s en transport bij ActivLease

Mercedes wil in de toekomst over een groot portfolio elektrische vrachtwagens beschikken. Ze zijn niet de enige met dat idee, want ook Tesla en MAN hebben een exemplaar in aantocht en het Nederlandse VDL melde vorig jaar nog dat het zich in 2017 op dezelfde markt wil begeven. Bij ActivLease blijven we de ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s en transport volgen. Neem voor meer informatie een kijkje op onze nieuwspagina of neem contact op met onze vriendelijke leaseprofessionals.

Bron: Daimler

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz komt met proefserie elektrische v...