ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz mag eerste zelfrijdende auto were...

Mercedes-Benz mag eerste zelfrijdende auto wereldwijd leveren

10-12-2021
Jeroen Zaal
Mercedes-Benz mag eerste zelfrijdende auto wereldwijd leveren

Mercedes-Benz zet een grote stap richting de zelfrijdende auto, want Drive Pilot is officieel goedgekeurd door de VN. De software maakt level 3 autonoom besturen mogelijk waardoor Mercedessen deels zelf kunnen rijden. En met de goedkeuring op zak mogen de Duitsers Drive Pilot leveren in alle landen die de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (UNECE) erkennen. Daar horen ook grote landen zoals de VS en Canada bij. De Mercedes-Benz S-Klasse wordt in 2022 als eerste geleverd met Drive Pilot en u kunt het nog recent geüpdatete model nu leasen bij ActivLease.

Duitsers hoeven niet meer zelf te sturen

Wel een belangrijk detail: Duitse wetgeving voor autonoom rijden loopt voor op Nederland. De Duitsers mogen volgend jaar gelijk de Drive Pilot aanzetten in de nieuwe S-Klasse, tot maximaal 60 km/u en tijdens de spitsuren op de snelweg. De auto neemt het stuur dan volledig over, zodat de bestuurder tijd heeft om bijvoorbeeld een telefoontje te plegen, e-mail te versturen of natuurlijk gewoon te ontspannen.

Dat is dus nog beperkt maar al een flinke verbetering ten opzichte van Nederland, dat met speciale vergunningen werkt voor zelfrijdende auto’s. Bovendien mogen wij de handen (nog) niet van het stuur afhalen als de auto zelf rijdt.

Mercedes-Benz Drive Pilot

Drive Pilot wereldwijd toegankelijk

Het plan is wel om via wetgeving deels autonoom rijden voor iedereen toegankelijk te maken. Mercedes-Benz is de trendsetter maar zeker niet de enige autofabrikant die zelfrijdende auto’s ontwikkelt. Het plan is om Drive Pilot wereldwijd uit te rollen, waar landelijke wetgeving dat toestaat, in verschillende Mercedes modellen.

Mercedes-Benz S-Klasse leasen bij ActivLease

De Mercedes-Benz S-Klasse verschijnt volgend jaar met Drive Pilot en u kunt al contact opnemen met onze vriendelijke medewerkers om op de hoogte gebracht te worden. Zij bellen u ook terug met een persoonlijk voorstel zodra de orderboeken voor deze variant door Mercedes geopend worden. Liever binnenkort al wegrijden in een nieuwe leaseauto van ActivLease? Bekijk dan onze actuele Mercedes-Benz voorraad!

Bron: Autoweek

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz mag eerste zelfrijdende auto were...