ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNederland heeft het grootste aantal laadpalen v...

Nederland heeft het grootste aantal laadpalen van alle Europese landen!

12-07-2018

Nederland heeft het grootste aantal laadpalen van alle Europese landen!

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een elektrische lease auto en een logisch gevolg is dat de laadinfrastructuur meegroeit. Ons land is al één van de koplopers als het gaat om de verkoop van stekkerauto’s. Nu blijkt ook dat we over het grootste aantal laadpalen beschikken van heel Europa, zo blijkt uit een rapport van de European Automobile Manufacturers Association (ACEA). Een elektrische auto leasen in Nederland is dus zeer geschikt, des te meer vanwege de vriendelijke vier procent bijtelling.

Nederland heeft de meeste laadpalen

In Europa staan momenteel ongeveer 100.000 laadpalen voor elektrische auto’s. Ruim drie kwart daarvan is verdeeld over vier lidstaten. Nederland heeft er met 32.875 nog het meeste van alle landen in de Europese Unie. Op de tweede plek staat Duitsland met 25.000 laadpunten, op drie volgt Frankrijk met 16.000. Plaats vier is voor het Verenigd Koninkrijk met 14.000. De verdere verdeling ziet u in onderstaande infographic van de ACEA.

Verdeling van het aantal laadpunten in Europa

Meer investeren in laadinfrastructuur

Door de stijgende populariteit van EV’s voorspelt de ACEA dat in 2025 minstens twee miljoen laadpalen nodig zijn in Europa. Andere lidstaten worden daarom aangespoord om meer te investeren in hun laadinfrastructuur. “De aanwezige infrastructuur moet de accuvrees bij consumenten wegnemen,” zegt Erik Jonnaert van ACEA. De Europese autobranchevereniging hoopt ook op een betere verdeling van het aantal laadpalen, zodat de verkoop van elektrische auto’s zich goed kan ontwikkelen in de rest van Europa.

Een elektrische auto leasen bij ActivLease, aantrekkelijker dan ooit!

De Nederlandse regering geeft alvast het goede voorbeeld door zijn laadinfrastructuur constant uit te breiden. Zakelijk rijden in een EV is aantrekkelijk door de vriendelijke bijtelling van vier procent. Daarnaast is het aanbod elektrische auto’s dat u kan leasen groter dan ooit. Onder meer de Hyundai KONA Electric, BMW i3 en Nissan Leaf zijn uit voorraad leverbaar bij ActivLease. Als expert in elektrisch leasen helpen we u bij iedere stap van de elektrische overstap. Vraag een leaseofferte aan en doe mee met het nieuwe leasen!

Bron: ACEA

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNederland heeft het grootste aantal laadpalen v...