ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuw klimaatakkoord op komst: bijtelling elekt...

Nieuw klimaatakkoord op komst: bijtelling elektrische auto's omhoog?

27-06-2019

Nieuw klimaatakkoord op komst: bijtelling elektrische auto's omhoog?

De regeringspartijen zijn het grotendeels eens geworden over de maatregelen in het nieuwe klimaatakkoord. Dit heeft gevolgen voor zakelijke rijders omdat dat de bijtellingsregels voor elektrische auto’s gaan veranderen. Hoewel de plannen nog niet definitief zijn is de kans groot dat een elektrische auto leasen binnenkort duurder wordt. ActivLease legt uit welke gevolgen de klimaatplannen voor u hebben. Overweegt u al een elektrische auto te leasen? Dan is dit een goed moment om de overstap te maken!

Van 4% naar 8% bijtelling

Het kabinet wil het voordeel voor zakelijk elektrisch rijden snel afbouwen. Volgens RTL Nieuws gaat “de bijtelling voor de zakelijke auto volgend jaar al omhoog van 4 naar 8 procent. In de jaren daarna stijgt de zakelijke bijtelling in stapjes verder naar 12 en 16 procent. Vanaf 2026 geldt voor de zakelijke auto dan dezelfde bijtelling als voor andere auto's.” Als u nog zeker wil zijn van de allerlaagste bijtellingscategorie, dan is het verstandig om niet lang te wachten met de keuze voor uw leaseauto.

Kosten voor privé gebruik

Sinds 2019 geldt de 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro van een volledig elektrische auto. Een bijtellingspercentage van 8% zou een verdubbeling betekenen van de netto bijtelling die u betaalt. In het rekenvoorbeeld hieronder ziet u het verschil in de netto kosten voor het privé gebruik per maand als u een Tesla Model 3 gaat leasen.

Bijtelling Tesla Model 3 Standard Range Plus in 2019    
4% bijtellingspercentage op basis van brandstof € 1.912,- bruto bijtelling  
€ 30.000 bruto jaarinkomen, dus 38,10% belastingschijf € 728,- netto bijtelling  
Netto kosten privé gebruik van de auto zijn dan per maand (€ 728,-/12) € 61,- netto bijtelling per maand  
Bijtelling Tesla Model 3 Standard Range Plus in 2020    
8% bijtellingspercentage op basis van brandstof € 3.824,- bruto bijtelling  
€ 30.000 bruto jaarinkomen, dus 38,10% belastingschijf € 1.457,- netto bijtelling  
Netto kosten privé gebruik van de auto zijn dan per maand (€ 1.457,-/12) € 121,- netto bijtelling per maand  

Tesla met 4 procent bijtelling

Dit jaar nog een elektrische auto leasen betekent dat u maximaal vijf jaar lang kunt genieten van de laagste bijtellingsschaal. Zelfs als de bijtellingsregels in de tussentijd veranderen! Het is dus een verstandig moment om dit jaar al een elektrische auto te leasen. ActivLease is elektrische leaseintermediair met een groot aantal 4% bijtelling auto’s.

Fiscale voordelen tot 2025

Wie ervoor kiest om een elektrische auto te leasen kan tot 2025 profiteren van diverse fiscale voordelen. Vanaf 2026 komen deze maatregelen zeer waarschijnlijk te vervallen en zal hetzelfde bijtellingspercentage gelden als voor gewone auto’s. In welke vorm dit gaat gebeuren is nog niet concreet bekend. Ook is het nog maar de vraag of alle politieke partijen de nieuwe klimaatplannen ondersteunen. Binnenkort verwachten we het definitieve klimaatakkoord en kunnen we u meer duidelijkheid geven.

Wees het klimaatakkoord voor en lease elektrisch met 4% bijtelling

De fiscale voordelen voor elektrisch rijden worden stapsgewijs afgezwakt maar daartegenover staat dat elektrisch rijden steeds betaalbaarder wordt. ActivLease heeft een grote voorraad elektrische auto’s beschikbaar met een scherpe leaseprijs en grote actieradius. Bekijk onze leasetoppers zoals de Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf en Tesla Model 3. Wees er snel bij en profiteer nog van de gunstige vier procent bijtelling!

Bron: RTL Nieuws

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuw klimaatakkoord op komst: bijtelling elekt...