ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe neus en hybride aandrijving voor Volkswa...

Nieuwe neus en hybride aandrijving voor Volkswagen Tiguan

01-07-2020

Nieuwe neus en hybride aandrijving voor Volkswagen Tiguan

Volkswagen heeft de vernieuwde versie van hun populairste SUV, de Tiguan, gepresenteerd. Het huidige model ging sinds 2015 mee en dus vond het merk het tijd voor een opfrisbeurt. Voor het eerst is de Tiguan nu ook leverbaar als plug-in hybride. Hiermee krijgt opnieuw een Volkswagen model een stekker om voortaan deels elektrisch te kunnen rijden. Vanaf oktober moet de vernieuwde Tiguan in Nederland te leasen zijn. Houd ActivLease in de gaten voor alle updates!

Meer uiterlijke trekjes van de Touareg

Wat betreft veranderingen aan het uiterlijk is het meer bij een facelift gebleven. Het vooraanzicht is een stuk stoerder geworden met een nieuwe grille en een hogere motorkap. Wij zien duidelijke overeenkomsten met de grille van de grote broer van de Tiguan, de Touareg. Verder zijn de verlichtingsunits aan de voor- en achterkant gemoderniseerd met herkenbare LED verlichting. De interactieve IQ-LIGHT koplampen kunnen op de weg projecteren en alle richtingaanwijzers zijn geanimeerd. In het interieur zijn subtiele wijzigingen doorgevoerd met het oog op digitalisering. Zo vinden we minder fysieke knoppen en meer touch oppervlakken en sliders, zoals we die ook al zagen in de nieuwe Golf 8.

Voor het eerst een Tiguan met een stekker

Het werd al verwacht, in navolging van veel recente Volkswagen modellen is de nieuwe Tiguan leverbaar als deels elektrische plug-in hybride. De Tiguan PHEV gaat door het leven als eHybrid. Dit is de nieuwe naam die Volkswagen aan al zijn hybridemodellen geeft, in plaats van GTE voorheen. Als de accu voldoende is opgeladen, zal de auto altijd in de elektrische E-MODE starten. U kan dan tot wel 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Ook als de Tiguan op benzine rijdt blijft de elektromotor actief ondersteunen, door bijvoorbeeld een boost te geven bij het accelereren.

Ook een Tiguan R met 320 pk

Verder is de Tiguan ook voor het eerst leverbaar in de extra sportieve R uitvoering. Dit supersnelle krachtpaard levert maar liefst 320 pk en is uitgerust met sportievere bumpers, speciale uitlaten en blauwe remklauwen.

De nieuwe Tiguan staat vanaf oktober in Nederland

We hoeven niet heel lang meer te wachten tot de nieuwe Tiguan te leasen is. Net na de zomer moet hij leverbaar zijn in Nederland. Bent u toe aan een nieuwe zakelijke leasewagen? De Tiguan is niet voor niets één van de populairste SUV’s van de afgelopen jaren. Met deze updates is hij weer helemaal bij de tijd én zuiniger dan ooit. Neem contact op met ons team en vraag een vrijblijvende leaseofferte aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe neus en hybride aandrijving voor Volkswa...