ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogOpel legt zijn grootste SUV aan de stekker: Gra...

Opel legt zijn grootste SUV aan de stekker: Grandland X Hybrid4

13-05-2019

Opel legt zijn grootste SUV aan de stekker: Grandland X Hybrid4

Opel heeft zijn grootste SUV voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn. De Opel Grandland X Hybrid4 heet het nieuwe model, en het is de allereerste plug-in hybride auto van het merk. Dankzij het lage brandstofverbruik, veel vermogen én de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden is deze Grandland X PHEV erg aantrekkelijk voor zakelijke rijders. Het model is daarnaast de aftrap van de nieuwe generatie elektrische auto’s van Opel, dat later dit jaar een vervolg krijgt met de volledig elektrische Opel eCorsa.

300 pk met vierwielaandrijving

Opel heeft niet zomaar gekozen voor de Grandland X als eerste PHEV. De grote, praktische SUV profiteert namelijk optimaal van de hybride aandrijflijn. Het systeem combineert een 1.6 turbobenzinemotor met twee elektromotoren, samen goed voor maar liefst 300 pk vermogen. Daarmee is het allersterkste auto die u van Opel kunt leasen! De aandrijving is standaard voorzien van een achttraps automaat en levert naar wens zijn vermogen over alle vier de wielen, zodat u eenvoudig en comfortabel door het verkeer komt.

Opel Grandland X Hybrid4

50 km volledig elektrisch

De Grandland X heeft vier rijmodi onder de knoppen. In de rijstand ‘Electric’ doet de SUV alleen een beroep op de elektromotoren en kunt u tot 50 kilometer volledig emissievrij rijden. Een lege batterij is na 1 uur en 50 minuten weer volgeladen. In de rijstand ‘Hybrid’ schakelt de auto zelfstandig over van aandrijvingsvorm, om op die manier zo efficiënt mogelijk met de brandstof om te gaan. Opel noemt een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 2,2l/100 km mogelijk, met een CO2-uitstoot van 49 g/km.

One pedal driving

Om de Grandland X Hybrid4 tot stilstand te brengen hoeft u alleen maar het gaspedaal los te laten. Dit wordt one pedal driving genoemd en kennen we uit elektrische auto’s zoals de Hyundai KONA Electric. Deze manier van rijden is niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor dat de auto energie voor de batterij terugwint tijdens het afremmen. De aandrijving gaat trouwens niet ten koste van de praktische mogelijkheden van de Grandland X. De SUV biedt 514 liter bagageruimte en door de achterbank neer te klappen kunt u nog meer kwijt.

Opel Grandland X Hybrid4

Elektrische Opel leasen doet u bij ActivLease

De Grandland X is niet het enige model van Opel dat een plug-in hybride aandrijflijn krijgt. De komende jaren willen de Duitsers hun hele wagenpark aan de stekker leggen. In 2019 presenteren de Duitsers een volledig elektrische variant van de nieuwe Opel Corsa met 4 procent bijtelling. Genoeg om naar uit te kijken dus! ActivLease is expert in elektrisch leasen en houdt al het nieuws voor u in de gaten. U kunt ook direct online onze Opel leasevoorraad bekijken.

Bron: Opel

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOpel legt zijn grootste SUV aan de stekker: Gra...