ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Prinsjesdag 2020: dit gaat er veranderen voor zakelijke rijders

16-09-2020

Prinsjesdag 2020: dit gaat er veranderen voor zakelijke rijders

Op Prinsjesdag heeft het Kabinet de nieuwe belastingmaatregelen voor de automobilist gepresenteerd. Zoals verwacht zijn er een aantal maatregelen die gevolgen hebben voor zakelijke rijders. Zo blijven volledig elektrische auto’s gestimuleerd met een verlaagde fiscale bijtelling, maar verandert zoals verwacht het bijtellingspercentage. In dit artikel vatten we de belangrijkste plannen voor leaserijders in 2021 samen.

Bijtelling elektrische auto’s in 2021

De bijtelling voor elektrische auto’s wordt per 1 januari 2021 verhoogd. Voor een auto zoals de Volkswagen ID.3 of Polestar 2 geldt dan een bijtellingstarief van 12% tot een maximum van 40.000 euro. Heeft de auto een hogere aanschafprijs, dan betaalt u over de rest de normale 22% bijtelling.

Dankzij de bijtellingskorting blijft het fiscaal enorm aantrekkelijk om de overstap te maken van een brandstofauto naar een elektrische auto. Als u dit jaar nog instapt kunt u tot wel 5 jaar lang profiteren van de lage 8% bijtelling en duizenden euro’s bijtellingskosten besparen.

Geen BPM voor elektrische auto’s

Naast de bijtellingskorting geldt voor alle volledig elektrische auto’s de komende jaren nog steeds een vrijstelling van de BPM, oftewel de aanschafbelasting voor personenauto’s. Leaserijders met een elektrische auto hoeven deze belasting dus niet te betalen. Hetzelfde geldt voor de motorrijtuigenbelasting. Hybride auto's met stekker (PHEV's) kunnen rekenen op halftarief motorrijtuigenbelasting, mits de auto niet meer dan 50 g/km CO2 uitstoot.

Elektrische auto bijtelling 2021

Fiscale bijtelling elektrische auto’s vanaf 2022

De komende jaren worden de fiscale voordelen voor leaserijders met een elektrische auto verder afgebouwd. Naar verwachting zal de bijtelling op elektrische auto’s in 2022 opnieuw stijgen, van 12% naar 16% over de eerste 40.000 euro. Dat zal zo blijven tot 2025, waarna weer nieuwe regels in gang treden. Hieronder een tabel met de bijtellingspercentages zoals gepresenteerd in het Klimaatakkoord:

Bijtelling elektrische auto's t/m 2025

Waterstofauto en elektrische auto met zonnepanelen

De overheid wil het gebruik van auto’s met een ander soort duurzame aandrijving blijven stimuleren. Daardoor is een waterstofauto leasen ook in 2021 fiscaal bijzonder aantrekkelijk. Voor dit soort auto’s geldt de hoogst mogelijk bijtellingskorting over de gehele catalogusprijs, dus zonder het bijtellingsplafond op 40.000 euro. Volgend jaar worden auto’s met zonnepanelen aan diezelfde regeling toegevoegd. Wie een zonnecelauto zoals de Lightyear One zakelijk gaat rijden, profiteert dan maximaal van de lage bijtelling.

Profiteer van snelle levertijd en 8% bijtelling bij ActivLease

Overweegt u een elektrische auto te leasen? Zakelijke rijders hebben nog maar een paar maanden om te profiteren van de lage 8 procent bijtelling en duizenden euro’s extra bijtellingskosten te voorkomen. Bij ActivLease kunt u kiezen uit een grote voorraad elektrische auto’s met een snelle levertijd. Vraag vandaag nog een leaseofferte aan en pak uw voordeel!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPrinsjesdag 2020: dit gaat er veranderen voor z...