ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogRenault brengt elektrische budgetauto van 10.00...

Renault brengt elektrische budgetauto van 10.000 euro naar Europa

30-10-2019
Renault brengt elektrische budgetauto van 10.000 euro naar Europa

In april van dit jaar vertelde we u over de komst van de Renault City K-ZE in China en spraken we de verwachting uit dat we deze elektrische auto ooit in Europa kunnen verwachten. Wat blijkt? Renault heeft bevestigd dat het de compacte budgetauto naar Europa brengt! In welke vorm is nog niet helemaal duidelijk maar Renault kan al aankondigen dat de prijs rond de 10.000 euro zal liggen! Fantastisch nieuws want dat betekent dat elektrisch rijden voor nog meer mensen bereikbaar wordt. U kunt momenteel al de elektrische overstap maken in de voordelige Renault ZOE.

Ideale auto voor in de stad

Toen de Renault K-ZE werd gelanceerd op de Shanghai Motorshow was deze alleen voor de Chinese markt bedoeld. Maar inmiddels beseft het automerk dat het ook een ideale auto is voor stedelijke gebieden in Nederland en de rest van Europa. Qua formaat is de K-ZE vergelijkbaar met de Renault Twingo en Volkswagen Up, maar dan met een stoer crossover uiterlijk en meer binnenruimte. De K-ZE is voorzien van een enkele elektromotor van 43 pk. Hiermee ligt de maximumsnelheid op 104 km per uur. Renault zet met dit kleine model niet alleen groot in op betaalbaarheid maar ook op het zogenaamde ‘shared mobility’: het altijd kunnen huren van auto’s voor in de stad.

Renault City K-ZE kost 10.000 euro

Renault is tegendraads

Met de komst van een kleine stadsauto als de K-ZE gaat Renault tegen de trend in. Steeds meer merken stoppen namelijk met het ontwikkelen van kleine modellen totdat deze volledig elektrisch en betaalbaar kunnen zijn. Wij hopen dan ook van harte dat deze auto een voorbode is op meer variatie in deze prijsklasse. In China kan de K-ZE zo’n 250 kilometer rijden op een acculading, maar het is nog niet bekend wat de actieradius volgens de strengere Europese regels is.

ActivLease is expert op gebied van elektrisch rijden

Wat ons betreft heeft de Renault K-ZE alle ingrediënten om een populaire kleine stadsauto te worden in de prijsklasse rond 10.000 euro. Het gunstige prijskaartje zal het voor een nieuwe groep rijders mogelijk maken om de elektrische overstap te maken. Blijf ActivLease volgen om op de hoogte te blijven van al het nieuws rond de elektrische auto’s van Renault. U kunt nog gebruik maken van 4% bijtelling als u dit jaar een Renault ZOE gaat leasen!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogRenault brengt elektrische budgetauto van 10.00...