ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Renault EZ-FLEX is een emissievrij bestelbusje voor in de binnenstad

16-05-2019

Renault EZ-FLEX is een emissievrij bestelbusje voor in de binnenstad

Door de elektrische omslag en de komst van milieuzones gaat het goederenvervoer de komende jaren ingrijpend veranderen. Grote merken zoals Volkswagen en Mercedes-Benz spelen hier op in door huidige wagenpark te elektrificeren. U kunt al een groot aantal elektrische bedrijfswagens direct bestellen bij ActivLease. Renault gaat nog een stapje verder. De Fransen gaan proefdraaien met een compleet nieuwe, elektrische bestelbus die speciaal ontworpen is voor het drukke stadsverkeer.

Makkelijk manoeuvreren

De Renault EZ-FLEX laat zien hoe de bestelwagen van de toekomst er uit zou kunnen zien. Hij is 3,86 meter lang en 1,65 meter breed, met een draaicirkel van slechts 4,5 meter. Lekker compact dus, en dat maakt het makkelijk om te manoeuvreren tussen het grotere benzine- en dieselgeweld in het verkeer. De laadruimte telt drie kubieke meter en Renault komt met verschillende inbouwmogelijkheden voor de mkb-er of zzp-er.

Last-mile delivery

Renault noemt de EZ-FLEX een ‘last-mile delivery experiment’. Hij is dus vooral bedoeld om de laatste stap te zetten om het product bij de klant te brengen. Een actieradius van 100 kilometer is daarom meer dan genoeg, want bij distributie in de binnenstad wordt gemiddeld 50 kilometer per dag gereden. De bestelbus zal zich daar thuis voelen met zijn elektrisch aandrijving, want door constant afremmen en stoppen wordt energie teruggewonnen voor de accu.

Renault EZ-FLEX

Proefdraaien

Voordat de EZ-FLEX op de markt komt gaat Renault eerst proefdraaien bij diverse bedrijven en gemeenten in Europa. Met de gebruiksdata wordt onderzocht hoe deze nieuwe soort distributie nog beter gemaakt kan worden. “Snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn steeds belangrijkere thema’s voor consumenten,” zegt Renault, “vooral in een tijdperk waarin het aantal online aankopen substantieel toeneemt. De sterke vraag naar snellere en nauwkeuriger te bepalen levertijden gaan gepaard met steeds strengere beperkingen in stadscentra.”

Lease elektrisch bij ActivLease

Een elektrische bedrijfswagen leasen wordt voor ondernemers steeds interessanter. Met een elektrisch wagenpark heeft u vrije toegang tot milieuzones in de grote steden, bent u minder kwijt aan onderhoud en komt u in aanmerking voor allerlei subsidies van de overheid en gemeente. Wilt u weten of elektrisch rijden interessant is voor uw onderneming? Neem dan contact op met ActivLease. Onze adviseurs vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Bron: Renault

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogRenault EZ-FLEX is een emissievrij bestelbusje...