ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Tesla Model 3 actieradius getest: Long Range versus Standaard

20-12-2017

Tesla Model 3 actieradius getest: Long Range versus Standaard

De werkelijke actieradius van de Tesla Model 3 is bekendgemaakt. Eerder wisten we u te vertellen dat de populaire elektrische auto van Tesla wordt geleverd met twee verschillende accupakketten. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft nu het bereik van de Tesla Model 3 met de Long Range accu getest en bij ActivLease zijn we onder de indruk van de resultaten.

Tesla Model 3 actieradius

De officiële Tesla Model 3 Long Range actieradius is vastgesteld op 499 kilometer. Dit is op basis van een volle lading en een normaal gebruik. Wie zijn Tesla vooral in de stad rijdt kan zelfs een nog hoger bereik halen: 518 kilometer. Op de snelweg komt deze range logischerwijs iets lager uit. De EPA is doorgaans accurater in het testen van elektrische auto’s dan de Europese NEDC, waardoor het genoemde aantal kilometers dichtbij de werkelijkheid kan liggen.

Standaard of Long Range batterij

De Tesla Model 3 rolt de Tesla-fabriek uit met een standaard 50 kWh accupakket. Deze batterij is ontwikkeld voor rijders die een betaalbare elektrische auto willen leasen met een groot bereik. Met een actieradius van 355 km is dit instapmodel al zeer behoorlijk te noemen. De Tesla Model 3 topsnelheid is in deze standaarduitrusting geklokt op 210 km/u.

Wie een grotere actieradius wenst, kan de Model 3 laten uitbreiden met een 75 kWh accupakket. Deze Long Range batterij maakt een geweldig elektrisch bereik mogelijk voor een betaalbare prijs. Zoals gezegd haalt de Tesla Model 3 Long Range volgens de EPA een afstand van bijna 500 kilometer. Bovendien is de leaseauto met deze batterij zowel uit stilstand als op topsnelheid sneller dan de standaard variant.

Tesla Model 3 2018

Tesla Model 3 levering in 2018

De eerste exemplaren Tesla Model 3 worden naar verwachting eind 2018 geleverd voor leasing in Nederland. Naast een versie met groter bereik maakt Tesla ook een model met vierwielaandrijving. De betaalbare Model 3 moet bij lancering de veiligste leaseauto in zijn klasse zijn. De elektrische auto is deels uitgerust met technologie van de Tesla Model S en Model X en heeft een digitaal display met 15” touchscreen, spraakbediening, Keyless entry en stoelverwarming.

Een elektrische Tesla uit voorraad leasen bij ActivLease

 ActivLease is uw elektrisch lease intermediair. U kunt bij ons een voordelige offerte aanvragen voor de Tesla Model S en Model X lease. De Model 3 is een zeer populaire elektrische auto en daarom hebben we de orderboeken al geopend. Elektrisch rijden betekent ook dit jaar dat u profiteert van een gunstige vier procent bijtelling. Neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor een voorstel op maat. U kunt bij ons ook terecht voor vrijblijvend advies over alles omtrent elektrisch rijden.

Bron: FuelEconomy.gov

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 actieradius getest: Long Range ve...