ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogTesla Model S actieradius record gebroken in Be...

Tesla Model S actieradius record gebroken in België. 900+ km zonder opladen!

28-06-2017
Tesla Model S actieradius record gebroken in België. 900+ km zonder opladen!

Twee Belgische fans van elektrisch rijden hebben een record op hun naam gezet. Zij hebben een Tesla Model S tot het uiterste gekregen door een nieuwe recordafstand te vestigen. Steven Peeters en Joeri Cools legden in 23 uur en 45 minuten meer dan 900 kilometer af. Een afstand waarvan zelfs de Amerikaanse bouwers onder de indruk zijn.

Tesla Model S P100D rijdt 901,2 kilometer

De recordafstand reden de Vlamingen vlak bij de Hollandse grens. Steven Peters en Joeri Cools hadden een afgesloten traject met een lengte van 26 kilometer geprepareerd. Daar vestigden zij binnen 24 uur de nieuwe recordafstand van exact 901,2 kilometer. De Tesla Model S P100D zag geen laadstation tussentijds.

Zonder airconditioning

Hypermilen was de sleutel tot succes voor Cools en Peters. Het Vlaamse duo reed gemiddeld een uiterst langzame 40 kilometer per uur. Ook ging de airconditioning uit, wat geen plezante ervaring was door het zomerse weer. De temperatuur in de cockpit steeg dan ook naar 38 graden Celsius. ActivLease kan dan ook zeggen dat de twee zich in het zweet hebben gewerkt voor het record.

Elon Musk onder de indruk

De Belgen hebben het record uit 2015 officieel verbroken. Dat werd neergezet door de Amerikaan Casey Spencer. Hij haalde een afstand van 880 kilometer op één acculading van een Tesla. De oprichter van de Amerikaanse autofabrikant is reeds op de hoogte gebracht. Elon Musk twitterde dat hij onder de indruk was, maar dat “met de juiste banden” 1.000 kilometer kan worden gehaald zonder zijn Tesla op te laden.

De nieuwe recordhouders maakten ook een filmpje. Die kan u hier kijken. 

Lease de Tesla Model S in 2018

De recordpoging van de Belgen illustreert wat ActivLease reeds weet, de Tesla Model S P100D leasen is een uiterst slimme zet voor zakelijke leaserijders. De Tesla Model S is volledig elektrisch aangedreven en komt daarom in aanmerking voor een vriendelijke bijtelling van vier procent. Dan wilt u toch ook een Tesla Model S leasen in 2018? Bekijk hier de ActivLease Tesla Model S leasevoorraad en vraag een leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers. Uw Tesla lease kan u ook combineren met het installeren van een laadstation voor thuis laden.

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla Model S actieradius record gebroken in Be...