ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Tesla showt afgerond prototype Model 3

04-04-2017

Tesla showt afgerond prototype Model 3

Tesla CEO Elon Musk heeft op Twitter een video gedeeld waarin een ‘release candidate’ van de Model 3 te zien is. De volledig elektrische auto lijkt dus zo goed als gereed voor productie. Tesla omschrijft de Model 3 als een compacte, goedkopere versie van de Model S. Dankzij een actieradius van ongeveer 350 kilometer en een lagere prijs is het nieuwe model interessant voor het grote publiek. Bij ActivLease kunt u later dit jaar een leaseofferte aanvragen voor de Model 3 en andere auto’s met zelfrijdende technologie.

Release candidate

De Model 3 in het filmpje is een ‘release candidate’, wat wil zeggen dat hij zeer waarschijnlijk representatief is voor de versie die de consumenten overhandigd krijgen. Aan het design van het getoonde prototype zal Tesla dus weinig tot niets meer gaan veranderen. Na eerdere geruchten over vertraging ligt men nog op schema voor de productiestart in juli. Mits er bij het testen geen grote problemen opduiken zitten de eerste klanten dus eind dit jaar achter het stuur.

Dashboard met enkel scherm

Hoewel er nog geen officiële beelden zijn van het interieur, liet Musk in gesprek met zijn Twitter-volgers nog wat hints vallen wat betreft de indeling van het dashboard. Volgens de topman van Tesla heeft een auto met veel autonome functies een minder uitgebreid dashboard nodig. De Model 3 zou aan een enkel centraal display al genoeg hebben om de bestuurder van benodigde informatie te voorzien.

Achterwielaandrijving

In de tweede helft van dit jaar doet Tesla de eerste reserveringen de deur uit. Opvallend is dat deze voorlopig alleen leverbaar zijn met achterwielaandrijving. Pas in een later stadium kunnen klanten kiezen voor een versie met vierwielaandrijving. Volgens Musk krijgen toekomstige versies ook de beschikking over een sterkere batterij en meer vermogen. Voor de lange termijn werkt Tesla nog aan de Model Y, een volledig elektrische SUV. Deze staat op hetzelfde platform als de Model 3 en is met dezelfde visie ontworpen: simpel en toegankelijk.

Zelfrijdende Tesla leasen bij ActivLease

Topman Musk beweert dat de nieuwe Tesla eind dit jaar volledig zelfstandig zou kunnen rijden. Hij voorspelt ook dat over tien jaar alle nieuwe auto’s over een zelfrijdende functie beschikken. De toekomst van elektrisch rijden is dus bijna binnen handbereik. Bij ActivLease kunt u al een leaseofferte aanvragen voor de Tesla Model S en Model X, en later dit jaar ook voor de Model 3. Onze vriendelijke medewerkers adviseren u graag over elektrisch rijden en de oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Emissievrij rijden levert u in 2017 een bijtelling van slechts 4% op!

Bron: Autoblog

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla showt afgerond prototype Model 3